محمد کشتکار اظهارداشت: از یکسال پیش تاکنون هیچ موردی از بروز این بیماری در استان مشاهده و گزارش نشده است اما این فصل امکان بروز آن وجود دارد به همین دلیل باید مراقبتها و اقدامهای پیشگیرانه لازم انجام شود.
وی ادامه داد: بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز میکند و تاکنون در استان شیوع بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال میشود و از این رو اداره کل دامپزشکی اصفهان برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدامهای پیشگیرانه انجام میدهد.
وی با بیان اینکه سمپاشی از جمله اقدامهای پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود، اضافه کرد: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی میشود و تاکنون سه هزار و ۳۰۰ لیتر سم مصرف شده است.
وی با بیان اینکه تامین سم برای همه دامداریها توسط دامپزشکی اصفهان مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام میشود تصریح کرد: سال گذشته ۸۰۲ هزار راس گوسفند و بز، ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ راس گاو و گوساله و بیش از ۱۵ میلیون متر مربع جایگاههای نگهداری دام سمپاشی شد که این برنامه امسال نیز تداوم دارد.
کشتکار با بیان اینکه دامداران باید از طریق تشکلها و تعاونیها نسبت به خرید سم و ضد عفونی دام و جایگاهها اقدام کنند یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان منتقل میشود اما ویروس عامل این بیماری به شدت به گرما حساس است و در اثر گرما غیرفعال میشود.
وی خاطرنشان کرد: دام در کشتارگاهها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت جمود در بازار عرضه میشود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون میمانند.