رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:: در برابر واحدهای تولیدکننده
غیرمجاز قاطعانه میایستیم و اجازه نمیدهیم که سلامت مردم تهدید شود.
به گزارش تسنیم ؛ سید حبیبالله موسویبهار در آئین اختتامیه هفته ملی سلامت در استان همدان با اشاره به نقش
نهادهای مختلف در ارتقای سلامت جامعه اظهار داشت: دغدغه برخورداری از غذای مصرفی
سالم و ایمنی و کیفیت مواد غذایی موضوعی جدی است چرا که امروزه مردم از نظر دسترسی
به غذا و مواد خوراکی مشکلی ندارند و دغدغه افراد دسترسی به غذای سالمتر است.
وی با اشاره به نقش مواد خوراکی و نوشیدنیهای ناسالم در ابتلای افراد به
بیماریها افزود: برای تأمین سلامت مواد خوراکی باید
مراحل مختلف تولید تا مصرف مواد غذایی کنترل شود که این مراحل شامل انتخاب بذر،
رساندن مواد مغزی به گیاه، تولید، فرآوری، حمل و نقل، عرضه، نوع پخت و پز تا لحظه
خوردن و آشامیدن را شامل میشود و باید در تهیه و عرضه این موارد دقت بیشتری انجام
گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به نامگذاری هفتمین روز هفته
سلامت با عنوان اقتصاد سلامت و توسعه سرمایهگذاری گفت: سرمایهگذاری در تهیه مواد
غذایی پر بازده است و در همدان هم واحدهای تولیدی خوب و خوشنامی وجود دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان حامی و پشتیبان واحدهای
تولیدی است که برای تولید غذای سالم تلاش میکنند، عنوان کرد: در برابر واحدهای
تولیدکننده غیرمجاز قاطعانه میایستیم و اجازه نمیدهیم که سلامت مردم تهدید شود.
موسویبهار افزود: دست یاری به سوی تمام نهادها و مردم
دراز میکنیم تا با مشارکت همگانی به سلامت جامعه کمک کنند و واحدهای تولیدی
شایسته را کمک کنند.
وی با بیان اینکه منابع بیماری انسانها به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: یک دسته از بیماریها عواملی غیرقابل تغییر دارند که وراثت و ژنتیک
انسانی را شامل میشود و دسته دیگر بیماریها ناشی از آلودگی هوا، آب و خاک است که با کنترل و مراقبت قابل تغییر و
اصلاح است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: 30 درصد از تأمین سلامت مردم
برعهده وزارت بهداشت و درمان است و 70 درصد از سلامت باقی نیز توسط سازمانهای دیگر باید عملیاتی شود که تحقق آن نیازمند
برقراری همدلی و همراهی بیشتر بین دستگاهها و سازمانها است.
وی افزود: تولید غذای ناسالم توسط واحدهای متولی تولید بازی کردن با جان
و سلامت انسانها است که هزینههای سنگین مالی را بر کشور تحمیل میکند بنابراین متولیان سلامت جامعه باید با هر
نوع آلودگی در مواد غذایی برخورد جدی کنند.
موسویبهار بیان کرد: کودکان از آسیبپذیرترین افرادی در جامعه هستند که در برابر
غذاهای ناسالم سریعا واکنش نشان میدهند و دچار بیماری میشوند باید خانوادهها باید از فریرز کردن بیش از حد مواد غذایی
جلوگیری کنند و از غذاهای سالم استفاده کنند.
وی ابراز کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت مراقبتهای بهداشتی در حال افزایش است و در کنار این اقدامات واحدهای تولیدی نیز
باید با بهرهگیری از استانداردهای عملی و بهداشتی مبادرت به
تولید مواد غذایی کنند.