امروز در مجلس ؛
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی هفته دفاع مقدس را به همه مجاهدان فی سبیل الله و همه اعضای نیروهای مسلح کشور که در این هفته دفاع مقدس باید از رشادت‌های آن‌ها تقدیر کرد همچنین به نمایندگان مجلس و آحاد ملت تبریک گفت.
کد خبر: ۹۹۱۷۷
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹ 22 September 2015
صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی امروز در حالی نشست خود را پشت سر گذاشت که شاهد اخطار چهاردهمین اخطار دولت و 2 کارته شدن وزیر کار بود.

به گزارش تابناک گیلان گیلان، جلسه علنی امروز مجلس (31 شهریور 94) ساعت 8:22 و به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

جلسه امروز در حالی آغاز شد که 90 صندلی خالی به چشم می‌خورد و جلسه با حضور 197 نفر از نمایندگان رسمیت یافت.

این در حالی بود که 11 نفر از نمایندگانبرای حضور در این جلسه تاخیر داشتند که اسامی تاخیرکنندگان به شرح ذیل است:

علی ایرانپور نماینده مردم مبارکه

یونات بت کلیا نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی ایران در مجلس شورای اسلامی

روبرت بیگلریان نماینده مسیحیان ارمنی جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی

محمد مهدی پورفاطمی نماینده دشتی و تنگستان

حسن تامینی لیچایی نماینده مردم رشت

احمد جباری نماینده مردم بندرلنگه

محمد حسین حسین‌زاده بحرینی نماینده مردم مشهد

علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران

هادی شوشتری نماینده مردم قوچان

مهدی کوچک ‌زاده نماینده مردم تهران

سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب

در این میان عضو هیات رئیسه مجلس گفت: در جلسه علنی مجلس در روز گذشته اسامی نمایندگان عباس رجایی نماینده مردم اراک و حلیمه عالی نماینده مردم زابل به عنوان تاخیر کننده اعلام شده بود که این نمایندگان در مرخصی استعلاجی به سر می‌بردند.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی هفته دفاع مقدس را به همه مجاهدان فی سبیل الله و همه اعضای نیروهای مسلح کشور که در این هفته دفاع مقدس باید از رشادت‌های آن‌ها تقدیر کرد همچنین به نمایندگان مجلس و آحاد ملت تبریک گفت.

 

*فدوی: برنامه غرب برای‌ فلج‌کردن صادرات و واردات ایران در طول جنگ

پس از سخنان لاریجانی سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به فرا رسیدن هفته دفاع مقدس گفت: جنگ تحمیلی را می‌توان به چند مرحله تقسیم کرد مرحله اول پیشروی نیروی متخاصم در خاک‌های کشور بود که البته اگر با کوچکترین مانعی مواجه می‌شدند متوقف شدند و مرحله دوم مرحله‌ای بود که آحاد ملت به فرمان امام مقابل دشمن ایستادند که از آن پس دشمن نتوانست پیشروی چندانی داشته باشد.

وی افزود: مرحله سوم مرحله‌ای بود که برنامه‌ریزی‌ها برای بیرون راندن نیروهای متجاوز از خاک ایران اسلامی انجام شد که این کار همزمان با اعلام بی کفایتی رئیس جمهور وقت (ابوالحسن بنی‌صدر) و تائید امام شروع شد که این روند در نهایت عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر منتهی شد که پس از فتح خرمشهر دشمن از مناطقی هم که عملیاتی در آنجا نشده بود عقب نشست.

فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: جنگ ایران و عراق بعد از عملیات بیت‌المقدس منافع زیادی برای شرق و غرب به همراه داشت چرا که از یک سو این جنگ بازاری برای فروش تسلیحات آن‌ها شده بود و از سویی دیگر ایران اسلامی با آن قدرت، درگیر یک جنگ بسیار مفصل شده بود و از سویی دیگر اولین کشوری که به لحاظ تعداد زیاد شیعیان در آن کشور (عراق) می‌توانست توسط انقلاب اسلامی روند انقلاب را در پیش بگیرد، نه تنها اجازه ندادند در این مسیر قرار گیرد بلکه آن‌را در مقابل انقلاب اسلامی قرار دادند.

*آمریکا از سال 65 مستقیم وارد جنگ ایران و عراق شد

فدوی خاطرنشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی جریان نفت و انرژی از خلیج فارس به راحت‌ترین وجه ممکن بدون هیچ خطر و با ارزان‌ترین قیمت به دنیای مصرف کننده شرق و غرب جاری بود بدون آنکه خطری متوجه آن شود و این جنگ چندین منفعت برای آن‌ها به همراه داشت بدون آنکه ضرری متوجه کشورهای غربی خاصه  آمریکایی‌ها شود.

وی افزود عملیات والفجر 8 باعث شد تا دنیا از این تحلیل خود دست بردارد که جنگ ایران و عراق غالب و مغلوبی ندارد و جهانیان پس از این عملیات با اطمینان اعلام کردند که این جنگ قطعا غالب و مغلوب دارد و قطعاً عراق غالب این جنگ نیست و چون با انقلاب اسلامی سر عناد داشتند نمی‌گفتند که پیروز این جنگ انقلاب اسلامی است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: آمریکا و غرب عراق را تجهیز کردند تا در دریا سکوهای نفتی ما را بزند و این کار آن‌ها باعث شد تا فروش نفت ما از 3 میلیون بشکه در روز به زیر 100 هزار بشکه برسد و از سویی دیگر در طول 8 سال جنگ 580 کشتی صادرات نفت و واردات کالاهای ما مورد اصابت قرار گرفت.

فدوی خاطرنشان کرد: ناوهای آمریکایی در زمستان سال 65 به خلیج فارس آمدند و از این زمان مستقیماً در جنگ دخیل بودند و نه به عنوان یک پشتیبانی کننده اطلاعاتی، بلکه مستقیماً در جنگ حضور داشتند.  آنها می‌گفتند ما می‌آییم تا ایران نتواند با روال معمولی در پیش گرفته اقدام کند و عراق با هدف قرار دادن سکوهای نفتی و کشتی‌های نفت کش و باری جلوی صادرات نفت و کالا به ایران گرفته شود.

فدوی در ادامه تاکید کرد: در روز شهادت شهید خرازی در همان روز به ما ابلاغ کردند که به خلیج فارس برویم (10 اسفند سال 65) مهم است که در یک و نیم سال آخر جنگ، جنگ در خلیج فارس با شدت بسیار زیاد ادامه پیدا کرد طرف مقابل نیز به هیچ وجه حضور نداشتند فقط در این میان امریکایی‌ها بودند. آمریکایی ها ظرف کمتر از دو ماه با توجه به شرایطی که در خلیج فارس پیش امد ناوهای جنگی خود را از 10 فروند به 86 فروند ناو جنگی رساندند.

وی در ادامه این مطلب اضافه کرد: این مقدار یعنی خیلی بیشتر از ناوهایی که در این سال‌ها دارند در حال حاضر آمریکا 22 ناو جنگی دارد این در حالی است که در آن زمان دارای 86 ناو جنگی بود و 500 فروند هواپیما در منطقه مستقر کردند و تعداد قابل توجهی نیز بالگرد داشتند و در این وضعیت رزمندگان اسلام توانستند 139 عملیات مقاومت ، 17 عملیات موشکی ، 5 عملیات ویژه که همچنان ما نمی‌توانیم به صورت صریح راجع‌به آن 5 عملیات ویژه صحبت کنیم که اثرات وحشتناکی برای آمریکایی‌ها داشت که رسماً آمریکا به دادگاه لاهه از ما شکایت کرد که نیروی سپاه این کار را با ما انجام داده است تعدادی هم درگیری‌های مستقیم با آمریکا حداقل 5 درگیری مستقیم با ناوگان آمریکایی‌ها داشتیم.

*مشکل ما با آمریکا ماهیت حق و باطلی است

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در ادامه عنوان کرد که صدها فروند کشتی در آن زمان مورد بازرسی و کنترل نزدیک قرار گرفت این وضعیت بسیار بسیار مهم بود که تاکنون ادامه پیدا کرده است. روند آمریکایی‌ها برمبنایی بود (برنامه ریزی‌ها مربوط به قبل از انقلاب است) وضعیت آمریکا، قدرت‌ها و عوامل دست آن‌ها برای کنترل دنیا تا اواخر دهه 80 ادامه داشت و تصمیم بر این بود که آن قابلیت‌ها و عوامل تصور بر این داشتند که مانند قدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی مطلق بر همه جا قطعی دانسته بودند که نمی‌تواند برای کنترل اروپا به کار بیاید. در ان زمان هنوز چین و کشور امثال آن در این وضعیت نبودند با این حال آمریکایی‌ها برای آنها مطمئن بود که نمی‌تواند از عوامل قبلی استفاده کند.

فدوی خاطرنشان کرد: یک عامل است که به صورت مشخص و مسلم در آینده‌ای که حداقل چند نسل طول خواهد کشید موجب خواهد شد که اگر آمریکا بر آن تسلط داشته باشد تسلط خود را بر دنیا تحمیل کند. یعنی موضوع انرژی این روند همچنان به قوت خود باقی است و امریکایی ها هر چقدر از آن زمان فاصله گرفته‌اند نیاز به این عامل بیشتر شده است چرا که عوامل دیگری را که در اختیار داشتند تضعیف شده است. قرار بر این بود که اقتصاد چین در سال 2020 اقتصاد اول دنیا شود. قرار بود در سال 2018 و 2020 مصرف کننده اول انرژی دنیا چین بشود ولی این درحالی است که در سال 2015 این اتفاق افتاد این یعنی اینکه سرعت از دست دادن عواملی که در آمریکا در دست داشتند بیشتر شد آمریکا با یک عامل می‌تواند همچنان تا سال‌های بسیار آینده از قدرت خود و تسلط خود بر دنیا و مهم تر از جلوگیری دیگرانی که 50-60 سال آمریکا بر آن‌ها ظلم کرده است از تسلط آن‌ها بر خود جلوگیری کند. مهم این است که درک کاملی وجود دارد که عوامل دیگر مانند این عوامل بر آمریکا تاثیر گذار نیست وقتی  جنگ تمام شد 9 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز بیرون می‌رفت ولی اکنون الان این مقدار به 20میلیون رسیده است. این موضوع ادامه پیدا کرد تا هنگامی که یک تثبیتی به وجود آید ولی این تثبیت هیچ گاه به وجود نیامد و تا هنگامی که به خاطر وارد کردن نیروهای انقلابی با تفکر انقلابی در منطقه خلیج فارس و آن اقداماتی که صورت گرفت.

وی عنوان کرد آمریکا در سال‌های طولانی که در خلیج فارس در موضع تهاجم نیستند بلکه در موضع انفعال هستند کسی که مستکبر است حاضر نیست در حالت انفعالی قرار بگیرد اگر که مجبور شود چرا که مبنای همه روالی که دنبال می‌کند زور است و زور را بر هر چیزی بیشتر می‌فهمد. آمریکایی‌ها قدرت و زور را بیشتر از هر چیزی درک می‌کنند. و چون براساس در مقابل منفعت و منافع خود هزینه می‌کنند نگاه می‌کنند که اقدامی که انجام می‌دهند هزینه آن بیشتر است یا منفعت آن. اگر هزینه آن بیشتر باشد به هیچ وجه دست به اقدام نمی‌زنند وبه این قدرت بازدارنده می‌گویند.

فدوی متذکر شد:  سال‌های طولانی است که انقلاب اسلامی از این قدرت بازدارنده برخوردار است. اکنون مواظب ترین کشور در دنیا برای اینکه تیری در خلیج فارس و اطراف آن شلیک نشود آمریکایی‌ها هستند اگر مجبور به این کار نشوند این کار را انجام نمی‌دهد چون به ماهیت دعوا باز می‌گردند. ماهیت آن بر سر منافع‌،اقتصاد،‌نفوذ، مسائل سیاسی و اینگونه مسائل نیست چون 37 سال گذشته است و اگر بنا بر این مسائل بود تاکنون حل شده بود. ماهیت این دعوا حق و باطلی است که تحت هیچ شرایطی کنار هم قرار نمی‌گیرند اگر باطل نتواند تا امشب نگذارد هیچ آثاری باقی بگذارد آنرا به فردا موکول نمی‌کنند. مگر اینکه مطمئن شود نمی‌تواند.

وی مطرح کرد این وضعیت سالهاست که برقرار است به نحوی که رسما آمریکایی در راهبرد خود به صورت رسمی که رئیس جمور آمریکا امضا کرده و به کنگره می‌دهد اعلام کردند که دیگر جنگ بخصوص جنگ زمینی تا سال 2020در برنامه آمریکایی‌ها قرار ندارد. به خاطر اینکه آن قدرت بازدارنده‌‌ای که به وجود آمده است چیزی که در ذهن آن‌ها ایجاد شده است این است که چگونه این قدرت بازدارنده به وجود آمده است. زیرا که بر مبانی انقلاب اسلامی همه انقلابیونی که در انقلاب اسلامی،‌حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اعتقاد دارند و این اعتقاد با حرف نیست بلکه از جان خود مایه می‌گذارند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران اظهار داشت: پاسداران انقلاب اسلامی و همه انقلابیون پای انقلاب اسلامی هستند نه با حرف بلکه با جان خود و تا هنگامی که این برقرار است آن روال بازدارنده هم برقرار است. یعنی کسی امکان ندارد که جرات کند طرف انقلاب اسلامی شلیکی انجام دهد و ما باید این را حفظ کنیم. اگر آمریکایی ها و دنیا با انقلاب طرف باشند آن قدرت بازدارندگی که از آن قدرت جنگ بیرون می‌آید برقرار خواهد بود در عدم جنگ می‌تواند همه اهداف و خود را پیش ببرد ولی اگر این روند بازدارندگی از میان برود امکان ندارد آمریکایی‌ها روند جنگ را ترک کنند و روند جنگ را پیش می‌گیرند چرا که خوی مستکبری اینگونه است که اگر بتوانند با زور یک روند و اهدافی را به دست آورند سراغ راههای دیگر نمی‌روند. مگر اینکه مجبور شود از جنگ دست بردارد.

فدوی ادامه داد: ما اینجا نشسته‌ایم دولت در کشور برقرار است و به برکت انقلاب اسلامی و روند آن و ما برقرار نخواهیم بود اگر انقلاب اسلامی ترک شود و مسئله‌ای که حائز اهمیت است که بیش از 200 هزار شهید و بیش از 40 هزار پاسدار شهید شدند تا مهر قطعی را بر این بزنند که این راه درست و قطعی است. این راهی است که آینده کشور را ضمانت می‌کند دعوای حق و باطل دعوای تمام شدنی نیست و تحت هیچ شرایطی امکان ندارد آمریکایی‌ها و ما به عنوان نماینده باطل و نماینده حق در کنار هم بتوانیم بمانیم مگر در دو حالت که یا آمریکایی‌ها از روال باطل خود دست بردارند و به حق بپیوندد یا ما از روال حق خود دست برداشته و به باطل بپیوندیم که این اصلا امکان پذیر نیست. که ما بر روال حق خود باقی و آمریکایی‌ها نیز بر روال باطل خود بمانند و مسائل ما حل شود این امکان پذیر نیست. بنابراین ما می‌بایست بر روند انقلاب اسلامی و مدار بازدارندگی که بر آن قرار داریم توانمندی بازدارندگی که آرزوی هر کسی است که دشمن را از تفکر علیه‌شان بازدارد و ما در این روند هستیم و این روند ادامه پیدا خواهد کرد و آن به برکت امام، شهدا و پای کار بودن کسانی که دل در گرو انقلاب اسلامی دارند و همچنان منتظر هستند برای اینکه به رفقای شهید خود بپیوندند. وقتی که انسان پای شهادت برود یعنی آماده شهادت برای انجام تکلیف بشود قطعا خود را به قدرت لایزالی وصل کرده که هنگامی که به این قدرت وصل می‌شود هیچ قدرتی را با آن قابل مقایسه نمی داند.

فدوی ادامه داد: آمریکایی‌ها با همه مستکبرین عالم، با همه خلقت و همه مستکبرین عالم از ابتدا تاکنون را جمع کنیم را بخواهیم با کسی که خود را به قدرت خدا وصل کرده است مقایسه کنیم اصلا امکان پذیر نیست و قابل مقایسه نیست  این کاری است که تعداد بسیار زیادی انسان این کار را انجام دادند. خداوند وعده های خود را بسیار گفته است که حق است ولی وعده های خدا همه شرط دارند و آن شرط خود بنده خداست برای اینکه به او عزت دهد و او را بالا ببرد و نتیجه آن با خود خداست. وعده خدا حق است ما باید به وعده خدا باور داشته باشیم . این بعد از ایمان به خدا دومین علت است باور به وعده خدا می‌تواند ما را در همه جهات قرار دهد. انشاءالله ما هم به دوستان شهید و رزمنده شهید خود بپیوندیم.

 

*رحمانی فضلی: در کدام کشور 260 نوع موتور تولید می‌شود

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز سه‌شنبه 31 شهریورماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران در مورد دلیل عدم برخورد قاطع پلیس با تخلفات موتورسواران و سلب آرامش روانی و سلامتی مردم توسط آنان در سطح شهرهای کشور گفت: امروز 60 نوع موتور در کشور تولید می‌شود که استانداردهایشان مطلوب ما نیست.

وی از برنامه‌ریزی وزارت کشور برای برخورد با موتورسواران خبر داد و اظهار داشت: نیروی انتظامی فعال‌ترین برخورد را در میان دیگر نهادها با این پدیده داشته است و ما به دنبال این هستیم که بهترین شرایط را برای راکبین و سایر مردم به ویژه عابرین پیاده فراهم کنیم.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه نمایندگان باید شرایط نیروی انتظامی را هم در تفاوت میان برخورد با ماشین و موتور درنظر داشته باشند، گفت: ما تاکنون 253 درگیری با موتورسواران داشته‌ایم، چرا که موتورسواران به راحتی می‌توانند فرار کنند، اما در مورد ماشین می‌توان مدارکش را توقیف کرد.

وی از خلأ آموزش استفاده از موتور در رسانه‌ها و یا رعایت استانداردها سخن گفت و با این پرسش که در کدام کشور 260 نوع موتور تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: ما بیشترین تذکر را به نیروی انتظامی برای برخورد با موتورسواران داده‌ایم.

رحمانی فضلی پیشنهادهای وزارت کشور را در این باره در سه دسته دستگاه‌های مسئول، فرهنگسازی و اصلاح قوانین تقسیم‌بندی کرد و گفت: ما پیشنهاد داده‌ایم مدت توقیف موتور راکبین متخلف از یک ماه به سه ماه و از سه ماه به شش ماه افزایش یابد و نیز به جای موتورهای کاربراتوری، موتورهای هیبریدی تولید شود.

وی از لزوم اطلاع‌رسانی در صدا و سیما به دستگاه‌های مسئول جهت انجام وظایف‌شان در این زمینه سخن به میان آورد و خطاب به نماینده سؤال‌کننده اظهار داشت: نظر من این بود که اهمیت این مسئله برای طرح در مجلس، اندک است، نه اینکه تلفات ناشی از تخلفات موتورسواران کم‌اهمیت باشد.

وزیر کشور در ادامه گفت: من می‌توانم همین امروز به نیروی انتظامی دستور دهم که همه موتورهای متخلف را توقیف کنند، اما این مسئله اینگونه حل می‌شود؟ با مصوبه‌ای که در دولت در این باره خواهیم داشت زمانبندی خواهیم کرد تا مشکل سلب آرامش روانی و سلامتی مردم توسط موتورسواران متخلف حل شود.

 

آلیا: قانون حمایت و کنوانسیون جهانی حمایت از معلولان در کشور اجرا نمی‌شود

فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز سه‌شنبه 31 شهریور در جریان طرح سوال خود از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره علت عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بی‌توجهی به مشکلات اساسی آنها و استفاده از سازمان بهزیستی به عنوان حیات خلوت هزینه‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی گفت: این سوال یک سال و نیم است که در دستور قرار دارد.

وی با این پرسش که چرا کارها در سازمان بهزیستی خوابیده است، تصریح کرد: فرایند اجرایی ما معلول است.

وی خطاب به وزیر تعاون گفت: اصلاحیه‌ای که شما از آن صحبت می‌کنید در دو سال آخر دولت قبل آماده شده بود.

وی با اشاره به اینکه معلولان و مدیران بهزیستی در استان های مختلف شاهد عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بی‌توجهی به مشکلات اساسی آنان هستند، اظهار داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازرسی ندارد.

آلیا با اشاره به اظهارات ربیعی در بخش اول پاسخ به سوال گفت: واژه اعتدال برای معلولان عصا، ویلچر و مسکن نمی‌شود.

وی با یادآوری اینکه حسن روحانی تنها کاندیدای ریاست جمهوری بود که در مبارزات انتخاباتی از لزوم خدمت‌رسانی به معلولان سخن گفت، اضافه کرد: آقای رئیس‌جمهور پس از انتخاب یک معلول منتقد را اخراج کرد و برادرزاده ایشان نیز تنها نابینای نهاد ریاست جمهوری را از کار برکنار کرد اما شما ساکت بودید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به بسیاری از معلولان پس از آزمون استخدامی گفته‌اند که شما به درد این کار نمی‌خورید گفت: آیا ماده 7 درباره اختصاص 60 درصد از پست‌های سازمانی از نوع تلفنچی و اپراتوری به معلولان و نابینایان اجرا می‌شود؟

وی لزوم بکارگیری معلولان بدون برگزاری آزمون را یادآور شد و اظهار داشت: شهریه معلولان برای دانشگاه‌ها که قرار شده بود پرداخت شود پس از قبولی معلولان در دانشگاه‌ها با موانعی مواجه می‌شود و بعضا کسی نیست که به آنان پاسخ دهد و می‌گویند که دیگر بودجه برای پرداخت نداریم.

*بخش عمده‌ای از هزینه مسکن را خود معلولان پرداخت می‌کنند

آلیا با اشاره به جلسه‌ای که درباره مسکن معلولان با مسئولان بنیاد مستضعفان برگزار شد، گفت: اکنون بخش عمده‌ای از هزینه مسکن معلولان به عهده خودشان است و بخشی را نیز بهزیستی و بنیاد تقبل کردند.

وی در خاتمه عنوان کرد که آمار دقیقی از تعداد معلولان کشور نداریم.

 

*استفاده از نیروهای متخصص با عملکرد غیر سیاسی در سازمان بهزیستی

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال فاطمه آلیا نماینده مردم تهران اظهار داشت: من خانم آلیا سپاسگزارم که سؤال وی فرصتی را به دست داد تا درباره مسئله معلولان، مشکلات سیاست‌گذاری و اجرا در این عرصه و اقدامات وزارتخانه توضیحاتی را عرض کنم.

وی افزود: چون بخش اول سؤال خانم آلیا درباره تأخیر در تصویب قانون جامعه حمایت از حقوق معلولان بود مایلم عرض کنم که اتفاقاً با اینکه مسئله به درازا کشید به خاطر اینکه در این کار از مشارکت خود معلولان استفاده کردیم همچنین از تشکل‌های معلولان استفاده شد زمان زیادی را در کمیسیون اجتماعی دولت مصروف کردیم که خود من مسئولیت آن را بر عهده داشتم و نهایتاً‌ یک برنامه جامع حمایت از معلولان توسط دولت استخراج شد که بخشی از این نیازی به قانون نداشت و بخشی که نیاز به قانون داشت تحت لایحه‌ای تقدیم ریاست مجلس شورای اسلامی شده است.

ربیعی ادامه داد: با این قانون و این برنامه‌ای که دولت تصویب کرد و قوانین قبلی که آنها را محفوظ نگه داشتیم یک تحول اساسی در بحث رسیدگی به وضعیت معلولان و تحولات ساختاری در سازمان‌ها به وجود آمد. ویژگی‌های این قانون دخیل شدن 20 دستگاه اجرایی به جای دخیل شدن یک سازمان به نام بهزیستی است. تشکیل شورای عالی هماهنگی، پیش‌بینی حق تأمین اجتماعی،‌ مرتبط کردن بیمه‌ها با مسئله توانبخشی و مهمتر از همه حق نگهداری معلول در خانه را مطرح کردیم. همچنین بحث مالیات را در اینجا مد نظر قرار دادیم که از وزیر محترم اقتصاد هم تشکر می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: استراتژی توانمندسازی را در این قانون و برنامه‌ای که دولت تصویب کرد را ما لحاظ کردیم در حقیقت حسن قرار گرفتن بهزیستی در کنار وزارت کار را در این قانون ما به درستی و نیکی دیدیم، بنابراین قسمت اول سؤال خانم آلیا محقق شده و امیدوار هستم که کمیسیون اجتماعی مجلس هم بر آن بیفزاید و آن را غنی‌تر بکند.

*خانواده‌های دارای دو معلول به بالا تا سال 95 صاحب خانه می‌شوند

ربیعی اضافه کرد: در بخش دیگری از سؤال خانم آلیا در مورد انتصابات رد سازمان و مسائلی از این قبیل بود و در سازمان بهزیستی و همه وزارتخانه‌ها من دو اصل را مد نظر قرار دادم و اینکه از نیروهای داخلی، متخصص و نیروهایی که عملکرد غیرسیاسی دارند استفاده کنم.

وی متذکر شد بدیهی است که دقت در حساب و کتاب همه سازمان‌ها و دستگاه‌های اداری امری واجب می‌باشد اما با توجه به اینکه منابع سازمان به طور مستقیم و بلافاصله متعلق به قشر بی‌پناه، نیازمند و کم صدا و افرادی که تکفلشان برعهده دولت و جامعه بوده و به تعبیری آنها صاحبان و مصدومان ما می‌باشد این مسئولیت دینی و اجتماعی ما را سنگین‌تر می‌کند بر این اساس دقت ما باید بر اساس آیات شریفه سوره نساء، اسراء و انعام باشد. من این استراتژی را در بهزیستی اتخاذ کردم.در این جهت ما همواره به سمت بهینه‌سازی مسئولیت‌ها هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: البته اگر منصفانه هم به این مسئله نگاه کنیم در همین مدت نگاه رئیس جمهور و میزان حضور و وقت گذاشتن او و همنینطور خود من در سازمان بهزیستی شاید بیش از هر سازمان دیگری بوده و من پس حتماً شخصاً این مسئله را یک نوع لطف خدا در این سالهای خدمت خود می‌دانم ما در بهزیستی تحولات شگرفی ایجاد کردیم.

ربیعی عنوان کرد: خانم آلیا نکات مهمی در سؤال خود داشتند که من آنها را می‌پذیرم و با اینکه ریخت و پاشی در سازمان صورت نگیرد نه تنها به عنوان یک امر مدیریتی بلکه به عنوان یک امر دینی به آن اعتقاد دارم. در برخی موارد هم تذکرات لازم را داده‌ام و خیلی خوشحال هستم که چشمان نظاره‌گری است که در این میان وجود دارد و بنده با این اعتقاد در سازمان بهزیستی حضور دارم.

ربیعی در قسمت دوم سخنان خود و در پاسخ به دیگر سؤال آلیا، عنوان کرد: در دو سال اخیر تحول بنیادین در بخش نظری و اجرای سازمان بهزیستی ایجاد شده است. ما امروز صاحب نظریه بهزیستی هستیم که برمبنای آن برنامه‌های خود را انجام می‌دهیم این عیب نیست بلکه این یک حسن برای سازمان بهزیستی است. امروز بهزیستی مبتنی بر جامعه و بهزیستی در خانه در حال عملیاتی شدن است و دنبال می‌شود علاوه بر آن من بنا نداشتم آمارهای کمی را در این جلسه عرض کنم.

وی افزود: ما از یک میلیون و 210 هزار معلولی که تحت پوشش داریم در سال 92 و 93 در بحث فیزیوتراپی و کاردرمانی، گفتاردرمانی و شنوایی‌سنجی همچنین در بحث ارتوپدی و همه اینها را پوشش دادیم.ما در سال 92 حدود 799 معلول داشتیم ولی امسال من همه را تحت پوشش قرار دادم این اقدام بزرگی بوده است ما نظم‌بخشی و استانداردسازی را رعایت کردیم ما آی‌سی‌اف را جلو بردیم و در 7 استان محروم اجرا کردیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما در بحث پیشگیری از محرومیت با اینکه ما در ته خط معلولیت ایستاده‌ایم که در آن مأموریت یا دستوردهی نداریم با این همه در مسئله پیشگیری اقدامات زیادی انجام داده‌ایم من به عنوان مسئول شورای عالی بیمه خوشبختانه مباحث زیادی را تحت پوشش بیمه دارم و تلاش کردم که مشاوره ژنتیکی را در آزمایش برده و تحت پوشش بیمه قرار دهم؛ در بیماری‌های مولد محدودیت‌ها را شناسایی کردیم و غربالگری‌هایی که انجام دادیم امسال بالای 98 درصد است که هدف‌گیری ما کودکان زیر 5 سال بودند.

ربیعی در ادامه یادآور شد: در بخش مسکن تحولات اساسی رخ داده است.تا پایان سال 95 هیچ معلولی که در خانواده آنها دو معلول به بالا هستند نیست که صاحب خانه نباشد 31 هزار نفر از جمعیت را تحت پوشش قرار دادیم و برای کار مسکن در حال دنبال کردن آن هستیم. امسال در 6 ماهه اول 3800 واحد مسکن تحویل معلولان دادیم و با انسجام در حال حرکت هستیم در زمینه اشتغال ما استخدام دولتی دیگر به آن معنا نداریم ولی هر کجایی که راه داشته من نامه زدم و دخالت کردم کدام مؤسسه دولتی اکنون استخدام دارد اما من حسن قرار گرفتن وزارت کار در کنار بهزیستی این بود که سازمان فنی و حرفه‌ای را مکلف کردم آموزش مبتنی بر جسم انجام شده صندوق توسعه کارآفرینی امید در حال ارائه وام است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: تعدادی را مشغول به کار کردیم حتی من در زمینه برای مهد کودک‌ها، برای دادن یک وعده غذای گرم که دچار سوءتغذیه در استان‌های مرزی نشوند را هم در برنامه قرار دادیم حتی برنامه شیر در مدارس از برنامه‌های وزارت رفاه بوده است چرا که برخی از سوءتغذیه دچار معلولیت می‌شوند. همچنین موارد دیگری انجام شده است که به علت زمان کم امکان توضیح وجود ندارد.

ربیعی ادامه داد: من ادعا نمی‌کنم که کارها همه به خوبی پیش رفته است ادعا نمی‌کنم که همه چیز عالی بوده است خیلی کارهایی پیش‌رو داریم که باید انجام دهیم. من هم در نظریه و عمل به عنوان یک خادم کار بهزیستی را شخصاً دوست دارم و به عنوان یک خادم در خدمت این عزیزان هستم. برای کودکان معلولی که پدر و مادر ندارند و فرزندان ما هستند نیز تصمیماتی اتخاذ کردیم که از سال 95 و 96 هیچ بچه بهزیستی بدون شغل نماند و اینها امور مهمی بوده است که در این زمینه انجام داده‌ایم. من اذعان می‌کنم که نقص‌هایی در این زمینه وجود دارد که هر روز سعی می‌کنم بهتر از دیروز در این جهت حرکت کنم. سازمان بهزیستی و نیروهای آن را نتوانستم بیشتر کنم همچنین باید مجوز استخدام بگیریم و سالانه 3 الی 4 درصد به جمعیت اضافه شود که این به تعداد معلولیت اضافه می‌شود. در این راستا ما باید توان و بودجه مربوطه را افزایش دهیم من فروتنانه اعلام می‌کنم ما به تنهایی قادر نیستیم ما به کمک و حمایت مجلس و همه نیازمندیم.

«17 درصد در این میان مسئولیت دارد من در مواردی هم که شما گفتید موافق هستم و تذکر هم دادم من به هیچ عنوان حاضر نیستم حتی یک ریال پول بهزیستی خدای ناکرده در جای دیگر مصرف شود و در این جهت با حساسیت کامل عمل کردم. بهزیستی متعلق به همه ایرانیان است و مسئولیت اجتماعی همه است و ما باید کمک کنیم یک جنبش عظیم جمعی برای بهزیستی ایجاد کنیم و در کنار هم باشیم.»

وی در خاتمه با بیان اینکه کارهای زیادی در پیش‌رو داریم، گفت: آنچه را که عملی نشده است را نیز قطعاً دنبال خواهم کرد به عنوان نه وظیفه اداری خودم بلکه وظیفه دل، خدا و اخلاق ما است و من در بهزیستی آنها را دنبال خواهم کرد که با کمک مجلس بتوانیم قسمتی که فقرای آن بدترین فقرا هستند و خود فقر هم در چرخه معلول ایجاد می‌کند بتوانیم برای آنها کاری در خور شأن جمهوری اسلامی و آنچه رضایت امام است برای رسیدگی این اقشار انجام دهیم. من نقصان‌ها را جبران خواهم کرد و سعی می‌کنم تا بهزیستی بتواند در عرصه عمل کار کند و نظریه‌هایی که در این جهت بوده بتوانیم آنها را جلو ببریم.

*وزیر کار 2 کارته شد/ دولت چهاردهمین اخطارش را دریافت کرد

نمایندگان مجلس با 94 رأی موافق، 78 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از پاسخ‌های وزیر کار قانع نشدند و بدین ترتیب ربیعی دومین کارت زرد خود را از پارلمان دریافت کرد.

*پایان صحن با اعلام جلسه بعدی

صحن علنی امروز با اعلام محمدرضا باهنر نایب‌رئیس دوم مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت به پایان رسید.

طبق اعلام وی جلسه علنی بعدی روز یکشنبه 5 مهرماه ساعت 8 صبح تشکیل خواهد شد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار