شکلات صبحانه از خوراکهای خوشمزه برای کودکان است. یکی از وعدههای مهم غذایی مخصوصاً برای کودکانی که به مدرسه میروند وعدهی صبحانه است. این وعده در تامین انرژی کودکان در ادامه روز و در مدرسه نقش مهمی دارد و متخصصان علم تغذیه توصیه میکنند که حتماً روز را با وعدهی صبحانه آغاز کنید و به بهانههای مختلف مانند رژیم هرگز این وعده را حذف نکنید.
اما کودکان گاهی به دلیل اینکه تازه از خواب برخاسته اند زیاد میلی به خوردن صبحانه قبل از رفتن به مدرسه ندارند و بهتر است در این وعده از خوراکیهایی استفاده کنید که هم کودکان به آن علاقه دارند و هم بتواند انرژی کودک را تا وعدهی بعدی و حتی در مدرسه تامین کند. معمولا کودکان به خوراکیهایی که از شکلات درست میشوند علاقه زیادی دارند. همچنین این ماده منبع مهمی برای تامین انرژی بوده و میتواند برای وعده صبحانه استفاده شود. کاکائو استفاده شده در این خوراکی خواص زیادی دارد. یکی از اثراتی که شکلات بر بدن دارد، رفع احساس ناخوشایند خستگی است. تئوبرماین در این ماده به صورت جزئی وجود دارد به علاوه سایر مواد دیگر موجود در شکلات باعث ایجاد احساس نشاط شده و خستگی را از شما دور خواهد کرد. برخی به اشتباه فکر میکنند که استفاده از شکلات باعث تشدید روند پوسیدگی دندانها مخصوصا در کودکان میشود.
این عقیده نه تنها درست نبوده بلکه تحقیقات نشان داده است که استفاده از این ماده باعث جلوگیری از پوسیدگی دندانها میشود. همچنین استفاده از شکلات سیاه بهتر از شکلات شیری است. شکلات سیاه باعث جلوگیری از خشکی پوست شده و پوست را جوان میکند. در این مادهی غذایی پروتئین و همچنین مواد معدنی و ویتامینهای زیادی مانند ویتامین A، ریبوفلاوین، تیامین، کلسیم، منیزیم و … وجود دارد. این ماده به تعادل نوسانات خلقی هورمونی، پایین آوردن فشار خون به صورت طبیعی و جلوگیری از آفتاب سوختگی کمک میکند. اگر چه که باید در استفاده از این ماده همانند هر مادهی غذایی دیگر باید تعادل را رعایت کنید و توجه کنید که هر مادهای اگرچه که دارای فواید زیادی باشد میتواند در صورت استفادهی بی رویه ضررهایی را به همراه داشته باشد. از انواع دیگر صبحانه میتوان به نان شکلاتی، تست تخم مرغ، تست بادام و عسل تنوری و نان پنیر گردو اشاره کرد.
مواد لازم
کره: ۶ قاشق سوپ خوری (معادل ۱۲۰ گرم)
پودر کاکائو: ۲ لیوان
شیر: ۸ لیوان
شکر: ۱ پیمانه+ ¼ پیمانه (معادل ۴۵۰ گرم)
مراحل پخت
ظرف بزرگی را انتخاب کرده و در آن پودر کاکائو و شکر را مخلوط کنید تا یکدست شده و گلوله نباشند.
شیر را به مواد اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.
مخلوط را روی حرارت قرار دهید.
تا جایی که اطراف مواد روی گاز حباب بزند و قبل از جوش آمدن هم زدن را ادامه دهید.
شعله گاز را کم کرده و هم میزنیم تا شکلات غلیظ شود (نزدیک به ۴۵ دقیقه).
در آخر کار و پس از جوشیدن کره را اضافه میکنیم.
هم میزنیم تا کره آب شود و شکلات غلیظ شود.
گاز را خاموش کرده تا شکلات سرد شود.
غذالند