به گزارش تابناک، به نقل از روابط عمومی گمرک ایران؛ مهدی میراشرفی در نشست دادستانی تهران که درباره نحوه تأمین و توزیع گوشت وارداتی برگزار شد، اظهار کرد: هم اکنون ۶۰۰ تا ۷۰۰ کانتینر گوشت در گمرک وجود دارد که وجود این تعداد کانتینر کاملاً طبیعی است و در گمرک هر کالایی که وارد شود پس از اخذ مجوزها، ترخیص خواهد شد.
وی گفت: قبل از تحریمها میانگین مدت زمانی که کالا از کشتی پیاده و در گمرک اظهار می شد ۲۰ روز بود اما هم اکنون این مدت به ۴۰ روز افزایش پیدا کرده است.
رییس کل گمرک افزود: در ۱۱ ماهه امسال در بحث ۲۵ قلم کالاهای اساسی در مقایسه با سال های گذشته نه تنها کاهش نیافته بلکه به لحاظ وزنی افزایش یافته است و امسال یک میلیون تن بیشتر از پارسال کالاهای اساسی وارد کشور شده است، در خصوص آمار نهادههای دامی مانند ذرت در ۱۱ ماهه امسال ۱۷ درصد افزایش نشان می دهد.
میراشرفی افزود: ۹۵ درصد گوشت از بندر شهید رجایی وارد می شود و براساس آخرین آمار هم اکنون ۶۰۰ کانتینر گوشت در این گمرک است که ۳۰۰ کانتینر آن به پشتیبانی امور دام اختصاص دارد .
وی گفت: وقتی بحث انتقال ارز با مشکل مواجه میشود اسناد مالکیت به دست وارد کننده نمیرسد و در این شرایط کالا از اموال فروشنده خارجی است.
رییس کل گمرک افزود: ۹۹ درصد گوشت هایی که به گمرک وارد میشود از مسیر سبز گمرک عبور میکند، کمتر از چند ساعت در گمرک می ماند و دو یا سه روزه مجوز دامپزشکی آنها اخذ می شود. هزینه برقی که کانتینرها باید در بنادر پرداخت کنند بیش از نفعی است که بخواهند آن را نگهداری و یا سودجویی کنند.
میراشرفی گفت: در بحث صادرات دام زنده از ۷ خرداد امسال ممنوعیت اعمال شده است .
در ادامه این نشست مدیر کل تأمین دام و فرآوری محصولات دامی شرکت پشتیبانی امور دام نیز گفت: ماندن کانتینرهای گوشت در بنادر برای سودجویی نیست زیرا دپوی این کانتینرها هزینههای اولیه را بیشتر میکند و بحث دموراژ نیز مطرح می شود، بعد از مدتی این کالاها به عنوان کالاهای متروکه شناخته می شود که باید هزینه بیشتری برای ترخیص پرداخت شود.