هدفگذاری تولید ۱۰ هزار تن انواع آبزیان در استان مرکزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سال گذشته ۸ هزار تن انواع آبزیان در استان تولید شده که امسال هدفگذاری شده این تولید به ۱۰ هزار تن برسد.
کد خبر: ۱۱۷۰۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶ 08 June 2024

به گزارش تابناک مرکزی،علی صفری امروز شنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مراسم هفته جهاد کشاورزی از ۲۱ تا ۲۷ خرداد ماه برگزار خواهد شد و ۲۸ برنامه برای این ایام برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: بیش از ۶۰ کشاورز نمونه در استان مرکزی در این هفته تجلیل خواهند شد، همچنین رویداد نمایشگاه گل ۲۴ خرداد ماه در شهرستان محلات برگزار می شود که در این رویداد آخرین دستاوردهای گل و گیاه عرضه می شود.

صفری تشکیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و افتتاح بیش از ۶۷ طرح بخش کشاورزی را از دیگر برنامه ها برشمرد.

وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در بخش کشاورزی اضافه کرد: اصلاح الگوی کشت از سنوات گذشته باقی مانده بود و اجرایی نمی‌شد اما در این دولت از آن رونمایی و اجرای آن در بخش زراعت آغاز شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: رفع تداخلات منجر به تشکیل پرونده‌های قضایی متعددی می‌شد که قانون رفع تداخلات برای تعیین حق نیز در این دولت اجرا شد و به دنبال این مهم ۸۰ درصد اراضی به مردم بازگردانده شده است.

صفری تاکید کرد: در آغاز دولت سیزدهم چهار درصد اراضی کشاورزی استان سنددار شده بود که در دو سال با تلاش دولت سیزدهم ۵۰ درصد این اراضی دارای سند و ۷۰ درصد اراضی رفع تداخل شد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم هدفمندی یارانه‌ها را در بخش دام و طیور اجرایی کرد، گفت: پیش از این علیرغم نظارت‌ها، تخلفاتی صورت می‌گرفت اما در این دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد که افزایش بهره‌وری و کاهش ضریب تبدیل را به همراه داشت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: از طرفی کشاورزی قراردادی نیز مغفول مانده بود که در این دولت رو به افزایش رفت و در استان مرکزی طی سال گذشته حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی گندم با کشاورزی قراردادی کشت شده است.

صفری در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۲۰۰ هزار تن گندم خریداری شد که نسبت به ۸۷ هزار تن سال ماقبل آن افزایش خوبی داشت، در سال ۱۴۰۲ نیز ۲۵۶ هزار تن گندم خریداری شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: قانون انتزاع تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز از سال ۹۱ اجرایی نشده بود که دولت سیزدهم علیرغم محدودیت‌ها و با نیروهای موجود، این قانون را اجرایی و تنطیم بازار کالاهای اساسی را اجرا کرد که در این راستا تولیدات کالاهای اساسی در استان وضعیت مطلوبی داشت.

صفری با اشاره به دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی ادامه داد: در ابتدای فعالیت دولت، شرکت دانش بنیان کشاورزی در استان وجود نداشت، اما اکنون حدود هفت شرکت در این حوزه فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: ضریب مکانیزاسیون از ۱.۹۸ به ۲.۲۱ رسیده است، همچنین در ابتدای دولت سیزدهم ضریب آبیاری تحت فشار در استان ۳۸ درصد بود که اکنون به ۴۴ درصد رسیده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: سال گذشته ۸ هزار تن انواع آبزیان در استان تولید شده که امسال هدفگذاری شده این تولید به ۱۰ هزارتن برسد.

صفری خاطرنشان کرد: سال گذشته مشکلی در خصوص تامین مرغ وجود نداشت و مازاد مرغ نیز در استان وجود داشت که یکی از علل آن تشویق به جوجه ریزی بود. در اردیبهشت‌ماه امسال سه میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شد که سال قبل این رقم یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه بود.

صفری ادامه داد: سطح زیرکشت محصولات پاییزه ۳۶۰ هزار هکتار، بهاره ۶۲ هزار هکتار و باغات ۷۶ هزار هکتار است. همچنین سطح زیرکشت گندم دیم ۲۰۰ هزار هکتار و گندم آبی ۴۴ هزار و ۶۵۰ هکتار، جو ۸۰ هزار هکتار و کلزا دو هزار هکتار است و در ۱۰ شهرستان جهش تولید در دیمزارها انجام می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سال گذشته هزار و ۴۷۸ نفر اشتغال جدید ایجاد شده که ۱۰ درصد بیشتر از تعهد بوده است. امسال نیز هزار و ۴۵۵ سهمیه ابلاغ شده که باید ۳۰ درصد معادل ۵۴۷ نفر این افراد فارغ التحصیلان کشاورزی باشند.

صفری تاکید کرد: سال گذشته بیش از ۵۰۰ پروژه در حوزه آب و خاک انجام شده و امیدواریم امسال نیز بتوان همین میزان پروژه را انجام داد.

وی با بیان اینکه استان رتبه پنجم کشت گلخانه‌ای در کشور را دارد گفت: پنج مجتمع گلخانه ای در استان وجود دارد و یک مجتمع ۱۰ هکتاری نیز در خمین در حال احداث است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار