
«علی ملکشاهی» مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تابناک در استان کرمانشاه اظهار کرد: تولید آرد تحت نظارت معاونت غذا و دارو صورت میگیرد و تاریخ مصرف آن یکماهه است، بنابراین آرد در همان بازه زمانی مصرف و در دهه بعد مجدد تأمین میشود.
وی افزود: گندم بهصورت ذخیره در سیلوها نگهداری میشود و پس از تحویل به کارخانههای آرد، در سطح واحدهای خبازی توزیع خواهد شد. این چرخه در طول سال بهطور مستمر ادامه دارد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه ادامه داد: حتی در شرایط خاص زمستانی نیز مشکلی برای تأمین آرد وجود ندارد. در برخی مناطق دورافتاده، مانند روستاهای سنقر و کلیایی، خرید آرد بهصورت ماهانه انجام میشود تا در صورت بارش سنگین برف، واحدهای خبازی با مشکل مواجه نشوند.
وی با اشاره به تجربه استانهای دیگر گفت: در سالهای گذشته در استانهایی مانند کردستان و آذربایجان، دولت برای تأمین آرد حتی از نفربرهای ارتش استفاده کرد تا نانواییها دچار کمبود نشوند. به همین دلیل، در کرمانشاه نیز تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است.
ملکشاهی تصریح کرد: سهمیه آرد هر فرد در کشور مشخص است و میانگین آن در استان کرمانشاه حدود ۸ کیلوگرم است که در برخی شهرستانها به ۱۳ کیلوگرم هم میرسد. این سهمیه در تمام طول سال ثابت است و ارتباطی به فصل سرد یا گرم ندارد.
وی با بیان اینکه ۱۵ کارخانه آرد در استان کرمانشاه فعال هستند، خاطرنشان کرد: ۱۴ کارخانه بهطور عملیاتی در حال کارند و هرکدام چند برابر نیاز استان ظرفیت تولید دارند، اما در حال حاضر با حدود ۳۰ درصد ظرفیت مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه اضافه کرد: سامانه «نانینو» عملکرد واحدهای خبازی را بهصورت هوشمند پایش میکند و در صورت تخلف، سهمیه نانوایی متخلف کاهش یافته و به واحدهای همجوار که عملکرد بهتری داشتهاند اختصاص داده میشود تا مردم منطقه دچار مشکل نشوند.
وی در ادامه بیان کرد: تصمیمگیری درباره تغییر سهمیهها، صدور مجوزهای جدید و جابهجاییها برعهده کارگروه آرد و نان استان به ریاست استاندار است و دستگاههایی مانند جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، اداره استاندارد، اتحادیه خبازان و اتاق اصناف در آن حضور دارند.
ملکشاهی یادآور شد: یک سهمیه شناور آرد نیز وجود دارد که بر اساس تشخیص معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، در مواقع خاص به شهرستانها یا بخشهایی اختصاص مییابد.
وی تأکید کرد: نظارت بر کیفیت تولید آرد برعهده معاونت غذا و دارو و اداره استاندارد است و نمونهگیریهای ماهانه توسط پژوهشکده غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام میشود. نتایج این بررسیها نشان میدهد استان کرمانشاه همواره در رتبههای برتر کیفیت آرد در کشور قرار دارد.
انتهای پیام /