وزیر کشاورزی عراق مطرح کرد؛

همکاری‌های کشاورزی ایران و عراق باید به برنامه‌های عملی مشترک تبدیل شود

گروه استان‌ها - وزیر کشاورزی عراق با تأکید بر ضرورت تعمیق همکاری‌های کشاورزی میان ایران و عراق، خواستار فعال‌سازی فوری کمیته‌های فنی مشترک، گسترش استفاده از فناوری و ماشین‌آلات نوین ایرانی و تسهیل تجارت دام و محصولات کشاورزی با هدف تقویت امنیت غذایی و مقابله با بحران تغییرات اقلیمی شد.
کد خبر: ۱۲۱۲۰۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۳ 29 November 2025

همکاری‌های کشاورزی ایران و عراق باید به برنامه‌های عملی مشترک تبدیل شود

به گزارش خبرنگار تابناک از استان خورستان، وزیر کشاورزی عراق بر ضرورت تبدیل روابط تاریخی ایران و عراق به برنامه‌های عملی مشترک برای مقابله با بحران تغییرات اقلیمی و تقویت امنیت غذایی دو کشور تأکید کرد و خواستار استفاده گسترده از ظرفیت‌های علمی و فناورانه جمهوری اسلامی ایران در توسعه بخش کشاورزی عراق شد.

«عباس جبر المالکی» در نخستین همایش مشترک توانمندی‌های کشاورزی خوزستان از تولید تا صادرات که در اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در دوران مقابله با داعش، بر تعمیق همکاری‌های کشاورزی دو کشور با محوریت تأمین امنیت غذایی و مدیریت بحران‌های اقلیمی تأکید کرد.

وی با اشاره به پیوندهای تاریخی و برادری میان ملت‌های ایران و عراق، این نشست را نمادی از گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های فراتر از روابط دولتی دانست و افزود: نقش ایران در توقف پیشروی داعش در سال ۲۰۱۴ یکی از نقاط مهم و تعیین‌کننده در تاریخ عراق است.

وزیر کشاورزی عراق، با اشاره به نشست اخیر خود در استانبول و مشارکت وزیر جهاد کشاورزی ایران در آن برنامه، تغییرات اقلیمی را بزرگ‌ترین تهدید امروز جهان عنوان کرد و یادآور شد: پیامدهای این پدیده برای عراق بسیار جدی است، به‌گونه‌ای که سالانه بیش از ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی این کشور نسبت به دوره‌های پیشین از دست می‌رود و این موضوع امنیت غذایی را تضعیف کرده است.

وی، نزدیکی جغرافیایی و تاریخی دو کشور را زمینه‌ای مناسب برای تدوین و اجرای برنامه‌های مشترک در حوزه امنیت غذایی دانست و گفت: در برابر بحران‌های اقلیمی و آبی، راهی جز همکاری عملی وجود ندارد.

جبر المالکی با اشاره به توافقات گذشته میان ایران و عراق، خواستار فعال‌سازی فوری کمیته‌های فنی مشترک در حوزه کشاورزی و ثروت دامی شد و افزود: بخش مهمی از نیاز عراق به گوشت قرمز از طریق واردات دام از کشورهایی مانند گرجستان و ارمنستان و از مسیر ترانزیت جمهوری اسلامی ایران تأمین می‌شود و این روند نیازمند تسهیل بیشتر و کاهش موانع تجاری است.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجربه و فناوری‌های نوین و ماشین‌آلات کشاورزی ایران، این ظرفیت‌ها را ابزاری مؤثر برای مدیریت کم‌آبی و افزایش بهره‌وری تولید در هر دو کشور عنوان کرد.

وزیر کشاورزی عراق هدف اصلی از این همکاری‌ها را ایجاد تکامل اقتصادی، تقویت امنیت غذایی و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های علمی و فناورانه ایران برای توسعه پایدار روابط کشاورزی ایران و عراق دانست و گفت: این همکاری‌ها نباید محدود به رفع نیازهای کوتاه‌مدت باشد، بلکه باید در چارچوب منافع مشترک دو ملت تداوم یابد.

انتهای پیام/
آخرین اخبار