انعقاد قرارداد بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومانی برای توسعه راه‌های کردستان/ نگاه نظام به توسعه کردستان راهبردی است

استاندار کردستان در برنامه تلویزیونی «خدمت و ایستادگی» با تشریح اقدامات دولت در استان، از افتتاح و کلنگ‌زنی ۵۰۰ پروژه عمرانی و اقتصادی با ارزش بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در هفته دولت خبر داد و بر نگاه راهبردی نظام به توسعه کردستان تأکید کرد.
کد خبر: ۱۲۰۵۵۲۴
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۱ 24 August 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از کردستان، «آرش زره‌تن لهونی» استاندار کردستان شامگاه شنبه اول شهریورماه ۱۴۰۴ با حضور در برنامه تلویزیونی «خدمت و ایستادگی» شبکه استانی، ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد شهیدان رجایی، باهنر و رئیس‌جمهور فقید آیت‌الله رئیسی، این ایام را فرصتی برای بازخوانی خدمات دولت در استان دانست.

وی با اشاره به شعار امسال هفته دولت، ۱۲ ماه خدمت، ۱۲ روز دفاع، تأکید کرد: این شعار بیانگر اهمیت خدمت‌رسانی در کنار ایستادگی است و نشان می‌دهد دولت همواره همراه مردم برای آبادانی کشور تلاش می‌کند.

استاندار کردستان از پیگیری‌های انجام‌شده برای توسعه صنعتی استان خبر داد و گفت: با شرکت ملی پتروشیمی مذاکره شده تا زمینی در جنوب کشور به احداث پتروشیمی با نام کردستان اختصاص یابد. وی افزود: سرمایه‌گذار ترجیحاً خارجی خواهد بود، اما صد درصد نیروی انسانی از استان تأمین و حساب‌های بانکی نیز در کردستان افتتاح خواهد شد.

وی به تشکیل شورای توسعه کردستان به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور و عضویت چند وزیر اشاره کرد و افزود: یکی از نتایج این شورا، تسریع در اجرای قانون تجارت مرزنشینان بود. او افزود: اجرای این قانون نقش مهمی در معیشت مرزنشینان داشته است و واردات ۵۴۰ میلیون دلار کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی زمینه‌ساز رونق اقتصادی و جذب گردشگر در شهرهای مرزی خواهد بود.

زره‌تن لهونی، توسعه حمل‌ونقل را یکی از الزامات اصلی توسعه استان دانست و از قرارداد افزایش پروازهای استان به روزی دو پرواز خبر داد. وی ادامه داد: در حوزه ریلی نیز یک قرارداد هزار میلیارد تومانی برای توسعه خط بیجار – زنجان منعقد شده است.

به گفته وی، پروژه بزرگ کریدور شمال‌غرب به جنوب‌غرب با اعتباری سه هزار میلیارد تومانی آغاز شده و تاکنون ۶۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. علاوه بر این، برای راه‌های استان بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است.

استاندار کردستان افتتاح و کلنگ‌زنی ۵۰۰ پروژه عمرانی و اقتصادی به ارزش ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را مهم‌ترین دستاورد هفته دولت امسال عنوان کرد و ادامه‌ داد: از این تعداد، ۴۴۳ پروژه با اعتبار ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد و ۵۷ پروژه دیگر با ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کلنگ‌زنی خواهد شد. همچنین ۸ پروژه شاخص بالای ۵۰۰ میلیارد تومان در این هفته افتتاح یا آغاز می‌شود.

وی به پروژه انتقال آب از سد قوچم به دهگلان اشاره کرد و گفت: اگرچه پروژه انتقال آب از سد چراغ‌ویس به بانه در فهرست هفته دولت نیست، اما با دستور معاون اول رئیس‌جمهور آغاز شده و اعتباری حداقل یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی دارد.

زره‌تن لهونی همچنین از ایجاد شهرک سلامت در سنندج خبر داد و افزود: ۱۰۵ هکتار زمین دانشگاه علوم پزشکی کردستان به این پروژه اختصاص یافته که می‌تواند ضمن تمرکز خدمات حوزه سلامت، نقش مهمی در جذب گردشگر سلامت ایفا کند.

وی خاطرنشان کرد: به فرمانداران و شهرداران استان مأموریت داده شده است که برای هر شهر یک پروژه شاخص – ترجیحاً در حوزه گردشگری – تعریف کنند که از جمله آن‌ها پروژه قشلاق گریزه و تله‌کابین سنندج است.

استاندار کردستان، با اشاره به پرداخت ۷۵ درصد مطالبات گندمکاران استان، کشاورزی را یکی از ارکان مهم اقتصاد کردستان عنوان کرد و گفت: کردستان در تولید هشت محصول کشاورزی رتبه کشوری دارد؛ در تولید گندم دومین استان کشور و در گندم دیم رتبه نخست کشور را دارد.

وی افزود: کشاورزی ۱۷ درصد اقتصاد استان را تشکیل می‌دهد، در حالی که ۵۷.۷ درصد اقتصاد در حوزه خدمات است و این نشان‌دهنده لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش صنعت و حمل‌ونقل است.

زره‌تن لهونی با تأکید بر اینکه نگاه دولت و نظام به توسعه کردستان یک نگاه راهبردی است، گفت: این نگاه نه تاکتیکی موقت، بلکه راهبردی بنیادین است و هدف آن جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته و تحقق توسعه پایدار در استان است. سیاست ما این است که مردم آثار اقدامات دولت را به چشم ببینند و لمس کنند، نه اینکه فقط بشنوند. با حمایت مردم، گام‌های مؤثری در مسیر توسعه استان برداشته خواهد شد.

انته‌ای پیام/