به گزارش تابناک از هرمزگان، به نقل از جهاد کشاورزی هرمزگان، عباس مویدی اظهار کرد: از ۲۱۰ هزار تن محصول گلخانههای هرمزگان، ۷۰ درصد آن به کشورهای اوراسیا، روسیه، کشورهای حاشیه خلیجفارس و بهویژه امارات و آسیای میانه صادر و ۳۰ درصد نیز به مصرف داخلی کشور رسیده و بیشتر به استانهای اصفهان، تهران و تبریز ارسال شده است.
وی بیان کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی و کم آبی و شرایط اقلیمی استان، ضمن توصیه کشاورزان و بهرهبرداران به کشتهای گلخانهای، ادامه داد: با تلاش و برنامهریزیهای انجام شده سال گذشته، ۴۵ هکتار به سطح زیرکشت و ۱۱ هزار تن به تولیدات محصولات گلخانهای این استان افزوده شده است و امسال نیز ۵۱۲ هکتار کشت گلخانهای جدید در قالب برنامه توسعه در سطح استان برنامهریزی شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: این کشتهای گلخانهای هم اکنون با پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصد در مناطق مختلف استان همچون رودان، حاجی آباد، میناب و بندرعباس، بستک و پارسیان در دست اجرا است.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان نیز در این راستا بر اهمیت استفاده بهینه از منابع آب و خاک و لزوم توسعه کشتهای گلخانهای در این استان تاکید کرد و گفت: سطح گلخانههای استان هرمزگان طی چهارسال اخیر، از ۵۰۰ هکتار به بیش از ۹۸۰ هکتار افزایش یافت.
مویدی با بیان اینکه طرح توسعه کشتهای گلخانهای از اولویتهای این سازمان است، ظهار کرد: تاکنون بیش از ۹۸۲ هکتار از اراضی استان به کشتهای گلخانهای اختصاص پیدا کرده و سالانه افزونبر ۲۱۰ هزار تن انواع محصولات گلخانهای در هرمزگان تولید میشود.
وی بیان کرد: توسعه کشتهای گلخانهای بهعنوان یک راهکار اساسی در راستای افزایش بهرهوری منابع آب و خاک، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و افزایش تولید محصولات با کیفیت و ارزش افزوده بالا در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: باتوجه به شرایط اقلیمی استان و محدودیت منابع آبی، توسعه کشتهای گلخانهای میتواند نقش مهمی در تامین امنیت غذایی و افزایش درآمد کشاورزان منطقه ایفا کند.
مویدی همچنین از ارائه تسهیلات و حمایتهای لازم بهمنظور تشویق و ترغیب کشاورزان و تولیدکنندگان به توسعه این نوع کشت خبر داد.
شهرستانهای حاجیآباد، میناب، رودان، بندرعباس بستک و پارسیان از مناطق مهم تولید محصولات گلخانهای هرمزگان است؛ حدود ۵۰۰ هکتار از کشتهای گلخانهای هرمزگان به سطح زیرکشت فلفلهای رنگی، ۴۰۰ هکتار گوجهفرنگی و مابقی به خیار سبز، بادمجان و سایر محصولات از جمله گل و گیاهان دارویی اختصاص دارد.
/س/