به گزارش تابناک از اراک؛ مهدی زندیهوکیلی پیش از ظهر امروز در نشست شورای اداری استان مرکزی در اراک با تاکید بر لزوم توسعه انرژی خورشیدی در استان گفت: همه دستگاههای اجرایی و اعضای شورای اداری مکلف به همکاری ویژه در این زمینه هستند.
وی افزود: میثاقنامهای بین برخی اعضای شورای اداری استان مرکزی در این راستا به امضا رسیده است که به عنوان یک برنامه سه ساله بوده و برای هر شهرستان یک میزان مشخصی بر اساس توانمندی منطقه در نظر گرفته شده است.
استاندار مرکزی توجه به انرژیهای تجدیدپذیر را راهکاری مهم در راستای حل مسئله ناترازی و کاهش آلودگی هوا دانست و تصریح کرد: یکی از برنامههای مهم در این نهضت، تولید برق خورشیدی توسط دستگاههای اداری است که باید ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق پنلهای خورشیدی تامین کنند و دستگاههای اجرایی باید ۱۴ مگاوات برق را از این محل تولید کنند.
وی افزود: بانکهای دولتی و خصوصی نیز باید حداقل ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کنند.
زندیهوکیلی یکی از ملاکهای مهم در بحث سنجش و ارزیابی دستگاههای اجرایی استان را بهرهگیری و توسعه انرژی خورشیدی اعلام کرد و گفت: منابعی برای دستگاههای استانی که منابع مالیشان تنها از طریق سازمان مدیریت است، پیشبینی شده که در اختیار آنها قرار میگیرد و باید گفت که هر دستگاهی که زودتر مراجعه کند، میتواند از این اعتبارات بهرهمند شود.
استاندار مرکزی یادآور شد: از ابتدای سال آتی، گزارش عملکرد انرژی خورشیدی در دستگاههای اجرایی استان مرکزی به صورت مستمر پیگیری میشود.
زندیهوکیلی ادامه داد: فرمانداران باید از سال جدید پروژههای عدالت آموزشی را به عنوان یکی دیگر از تکالیف اصلی کار خود قرار دهند و در کمیته برنامهریزی برای آن تامین اعتبار کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص تغییرات مدیریتی در استان گفت: تغییر مدیران بر اساس کارآمدی و تخصص است و بیشتر دستگاههای تخصصی که عملکرد خوب داشتهاند، شاهد تغییر مدیریتی نخواهند بود.
استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صادرات غیرنفتی استان از ابتدای امسال تاکنون یک و نیم میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۰ درصد رشد داشته است.
اصلاح الگوی مصرف در کاهش ناترازیها نقش دارد
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی نیز در این نشست با تاکید بر لزوم برنامهریزی صحیح و جامع برای بهینهسازی مصرف انرژی در استان گفت: ارتقای فرهنگ مصرف بهینه انرژی در بین مردم و همچنین استفاده از فناوریهای نوین در این راستا بایستی مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله دری نجفآبادی بر همکاری بیننهادی و هماهنگی مناسب برای تحقق اهداف انرژی پایدار تاکید کرد و افزود: مردم و مسئولان باید نسبت به صرفه جویی در منابع و استفاده بهینه از امکانات برنامه ریزی کنند.
وی افزود: سه درصد از مجموع هشت درصد رشد اقتصادی کشور مربوط به بهرهوری انرژی است که نشان میدهد با مصرف بهینه انرژی میتوان گام بلندی در جهت رشد و توسعه کشور برداشت.