به گزارش تابناک مرکزی،مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی در بازدید از این طرح گفت: آمادهایم تا به مکانهایی که دارای مجوز از جهاد کشاورزی هستند مجوز گردشگری کشاورزی را ارائه کنیم.
محمود مرادی نراقی افزود: استان مرکزی ظرفیتهای بینظیر کشاورزی و گردشگری دارد که تلفیق آنها با یکدیگر میتواند موجب تحول در اشتغال و اقتصاد استان و محرکی نو برای توسعه صنعت گردشگری شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به اینکه هماهنگیها و راهنماییهای لازم در بازدید از این طرح ارائه شده است، افزود: در گام بعدی، طرح تکمیلی این مجموعه شامل استخر، دریاچه، رستوران، مراکز اقامتی باغها و نهالستانها و درختان میوه است که انجام این طرح در ۲۰ کیلومتری اراک در مجاورت قزل پارک توسط بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
او تصریح کرد: گردشگری کشاورزی از جمله ظرفیتهای فراموش شده صنعت گردشگری به شمار میرود که توسعه آن نیازمند شناسایی، تدوین طرح جامع و فراهم کردن زیرساختهای این بخش است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی یادآور شد: گردشگری کشاورزی (آگروتوریسم) نوعی گردشگری است که در آن، گردشگران با خانوارهای روستایی و کشاورزان زندگی کرده و علاوه بر آموزش نحوه فعالیتهای کشاورزی و زندگی در کشتزارها و مناطق کشاورزی، در کار سنتی کشاورزی نیز مشارکت میکنند.
او اظهار کرد: کشاورزان در این نوع از گردشگری شرایطی را در مزرعه خود فراهم میکنند که مسافران بتوانند اقامت شبانه، پذیرایی، تغذیه دام و تغذیه دستی جانوران اهلی روستایی، اسبسواری و تعامل مستقیم با مزرعه و بسیاری از فعالیتهای کشاورزی را تجربه کنند.
مرادی نراقی افزود: گردشگری کشاورزی با نهادینه کردن این بخش از صنعت توریسم در مناطق روستایی با توجه به ظرفیتهای استان، راهی موثر برای تحقق تولید پایدار و درآمد اقتصادی کشاورزان به ویژه کشاورزان خرده مالک است و با توسعه این بخش از گردشگری میتوان به مهاجرت معکوس نیز امیدوار بود.