رئیس دفتر نظارت استان مرکزی، وظیفه اصلی شورای نگهبان را نظارت و تطبیق مصوبات مجلس با قانون اساسی و شرع اعلام کرد.
کد خبر: ۸۷۶۱۳۲
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۱ 16 July 2020

 

حجت الاسلام امیدرضا مبارک‌آبادی به مناسبت چهلمین سالروز تأسیس شورای نگهبان در گفتگوی اختصاصی با تابناک مرکزی افزود: تحریم اعضای شورای نگهبان نشانه خوب کار کردن این شوراست.
وی با اشاره به آیات قرآن، شکرگزاری را یکی از جنبه اصلی زندگی فردی و جمعی در جامعه دانست و گفت: شکرگزاری‌ها در قالب‌های مختلفی شکل می‌گیرد که شکرگزاری مسئولین خدمت بیشتر به مردم، داشتن وجدان کاری و توجه داشتن به نیازهای مردم است.
رئيس دفترنظارت بر انتخابات استان مركزي با اشاره به اینکه شورای نگهبان هم در کلام امام (ره) و هم در کلام رهبری مورد تائید، لطف و مرحمت بوده است افزود: در قانون اساسی نیز این نهاد نظارتی اصول ۹۱ تا ۹۹ را به خودش اختصاص داده است و پاسداری از احکام اسلام و صیانت از قانون اساسی نمونه‌ای از وظایف اصلی این شورا در قانون اساسی است.
وی با بیان اینکه شورا تا به امروز به‌خوبی به وظایف خود عمل کرده است یادآورشد: هر زمان که دشمنان دشمنی‌شان بیشتر شد باید بدانیم که در همان عرصه به‌خوبی عمل کرده‌ایم، قرار دادن نام اعضای شورای نگهبان در لیست تحریمی نمونه‌ای از این افزایش دشمنی دشمنان است، البته بیرونی‌ها دشمنی خودشان را می‌کنند اما سؤال اینجاست که کسانی که داخل هستند چرا بلند گوی آنها می‌شوند.
ايشان به انتخابات اخیر یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: در استان مرکزی ۳۸۶ نفر در این انتخابات ثبت‌نام کردند و به‌عنوان داوطلب وارد این عرصه شدند که حجم بسیار بالایی است، بر همین اساس چندین سال است که شورا فریاد می‌زند که قانون انتخابات باید تغییر کند چراکه این قانون برای دهه ۶۰ است.
وی ادامه داد: حجم بالای ثبت نامی ها باعث ورود افراد بی تجربه می شود که همین مورد، کوله باری از مشکلات را برای نهادهای نظارتی به همراه دارد.
حجت الاسلام مبارک آبادی
با بیان اینکه اصلاح قانون ریاست جمهوری هم باید اتفاق بیفتد و معنای دقیق رجل سیاسی در آن مشخص شود افزود: در انتخابات گذشته همدلی و وفاقی مثال زدنی بین هیئت نظارت استان و ستاد انتخابات استان وجود داشت و به نوعی تعاملی بر اساس قانون، اخلاق و شرع شکل گرفت و طرفین از وظایف خود کوتاه نیامدند که باید از ستاد اجرایی انتخابات استان قدردانی کرد.
وی با قدردانی از فعالیت های مجموعه های اطلاعاتی، امنیتی و سپاه و نیروی انتظامی، اظهار داشت: دستگاه های همکار مانند ستاد پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی که زیر نظر دستگاه قضایی استان بود نیز به خوبی پای کار آمدند و حتی در برخی از موارد نمایندگان را دعوت می کردند و از مشکلات بین آنها می پرسیدند و به برخی تذکر می دادند و درج در پرونده نیز صورت می گرفت.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان مرکزی دفاتر استانی شورای نگهبان را بازوی محکم نظارتی برای شورا دانست و گفت: شبکه نظارتی شورای نگهبان در استان بیش از ۷ هزار عضو دارد که این افراد در بازه های زمانی غیر انتخابات نیز دوره های آموزشی بصیرتی و تخصصی می بینند تا آماده فعالیت صحیح در انتخابات باشند.
وی درباره پالایش افراد حوزه نظارتی هم گفت: اگر گزارشی مبنی بر جانبداری از نامزد خاصی داشته باشیم برخورد و پالایش صورت می گیرد که برای نمونه برخی از ناظران در انتخابات اخیر در فضای مجازی حمایت هایی کرده بودند که از دایره نظارتی حذف شدند.
حجت الاسلام مبارک آبادی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ یادآورشد: پایان امسال هیئت های نظارتی شکل می گیرد و باید آمادگی این را داشته باشیم که بهترین ناظر ها را انتخاب کنیم چرا که در این دوره چند انتخابات در کنار یکدیگر برگزار می شود و همین کار ناظران را سخت تر خواهد کرد.
وی درباره وقایع مرتبط با منتخب مردم تفرش، آشتیان و فراهان هم گفت: تاکید ما بر این است که قانون انتخابات باید اصلاح شود و به عنوان مثال می توان وزارت علوم را هم به عنوان یکی از مبادی استعلامی شناخت تا مشکلاتی مانند منتخب حوزه ذکر شده پیش نیاید و در خصوص منتخب این حوزه انتخابیه همانطور که سخنگوی شورا گفتند زمانی که مدارک هویتی ارائه می شود و ظواهر آن ایرادی ندارد کسی به دنبال استعلام نمی رود و بدون شک اصلاح قانون مانع بروز چنین مشکلاتی خواهد شد.
وی تشریح کرد: در بحث احراز صلاحیت ها شورای نگهبان احراز عرفی می کند و نه احراز شرعی و نمی توان قسم خورد کسی که احراز عرفی می شود مشکلی ندارد و بر اساس گزارش‌ها صلاحیت یک فرد تائید می‌شود و یا عدم احراز صلاحیتش اعلام می‌ شود و این به معنی رد صلاحیت نیست.
حجت الاسلام مبارک آبادی در خصوص تخلفات تبلیغاتی شکل گرفته در انتخابات و تأثیر آن بر احراز یا عدم احراز صلاحیت افراد هم گفت: این حوزه به ستاد پیشگیری از تخلفات و جرائم برمی‌گردد و اما یکی دیگر از موضوعاتی که در بحث قانون انتخابات باید لحاظ شود همین موضوع تبلیغات و شیوه تبلیغات است که متأسفانه با توجه به اصلاحات انجام‌شده هنوز هم جامعیت لازم را ندارد و همین خود باعث تخلفات در تبلیغات می‌شود.
وی ادامه داد: در انتخابات اخیر ستاد پیشگیری از تخلفات در برخی از موارد ورود می‌کرد و بر اساس وظیفه تخلفات بیش‌ازحد را به تهران گزارش می‌کردیم که حتی در برخی موارد منتج به تذکر می‌شد ولی معمولاً کسی را نداشتیم که به خاطر تبلیغات صلاحیتش احراز نشود.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان مرکزی افزود: در این دوره به دو نامزد تذکر دادیم و صحبت کردیم و آن‌ها هم توضیحاتی دادند وبدون شک جایی که منجر به هنجارشکنی شود شورای نگهبان حضور دارد و بررسی می‌کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار