رئیس قوه قضاییه:
آیت الله سیدابراهیم رئیسی در گردهمایی فعالان حوزه امر به معروف و نهی از منکر با تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، پرچم‌دار امر به معروف و نهی از منکر را حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفایشان دانست و تصریح کرد: فقها امر به معروف و نهی از منکر را مجاهده‌ در راه خدا محسوب کرده‌اند؛ لذا این فریضه جلوه‌ای از جلوه‌های جهاد فی‌سبیل‌الله، مجاهدت در راه خدا و انجام وظیفه جهادی است.
کد خبر: ۷۷۸۶۲۱
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷ 08 September 2019

به گزارش تابناک مرکزی رئیس قوه قضاییه، امر به معروف و نهی از منکر را مرتبه‌ای از خلیفه‌اللهی برای آمر و ناهی دانست و ادامه داد: در قضاوت، شناخت موضوع و حکم و تناسب بین حکم و موضوع لازم است و دخالت نکردن هیچ حب و بغضی در قضا ضرورت دارد. در امر به معروف و نهی از منکر نیز همینطور است و آمر و ناهی فقط باید برای رضای خدا امر و نهی کند. اگر بابت انتقامجویی و به قول معروف برای حال‌گیری طرف باشد، نامش امر به معروف نیست.

 

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه عقاید حقه، اخلاق کریمه، عمل صالح و پیدا کردن باور‌های الهی از بهترین معروف‌هاست، تاکید کرد: باید برای تحقق معروف‌های اداری، خانوادگی، کسب و کار و بازار، حوزه فردی، اجتماعی و اقتصادی تلاش شود و منکر نیز در هیچ یک از این حوزه ها نباید وجود داشته باشد.

 

رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه جامعه بی حس در مقابل ترک معروف‌ها و انجام منکر‌ها جامعه مرده تعریف شده است، افزود: فردی که در مقابل ترک معروف و انجام منکر حس نداشته باشد، امر به معروف و نهی از منکر نکند و احساس مسئولیت نداشته باشد، در روایات ما فردی مرده معرفی شده است یعنی شاخص برای زنده و مرده بودن در یک جامعه، آمر به معروف و ناهی از منکر بودن و احساس مسئولیت کردن است.

 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه اگر در جامعه‌ای حس مسئولیت کمرنگ شد، در آن جامعه شاهد گسترش فساد، بی اخلاقی، بداخلاقی و انواع ظلم‌ها باید باشیم، به سخنان حضرت علی (ع) در واپسین لحظات زندگیشان در باب امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: جامعه‌ای که در آن احساس مسئولیت و انجام وظیفه الهی نباشد، مسئولیت پذیری در امور اجتماعی نسبت به همسایگان، اقوام، خویشان، بستگان و شهر و دیار خودش وجود نداشته باشد، دچار مشکل می‌شود.

در چنین جامعه‌ای وقتی در یک اداره رشوه می‌گیرند، افراد می‌شنوند و می‌بینند اما واکنشی ندارند.

 

رئیس قوه قضاییه با اشاره به مجاهدت های حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یارانشان در مسیر امر به معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: آیا حاضر نیستید برای دین، یک «به تو چه؟» را تحمل کنید، درحالیکه حجت خدا جان شیرین و بهترین‌های خود را در راه دین داده است؟

 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه پرچم امر به معروف ونهی از منکر را امام (ره) و مقام معظم رهبری در این کشور بلند کرده‌اند، یادآور شد: دشمن به دنبال این است که منکرات و مفاسد اقتصادی، اخلاقی و فکری را در جامعه گسترش بدهد و هرج و مرج و بی‌قانونی را ترویج کند. بر این اساس امروز قانونمداری و ایجاد امید در جامعه و آحاد مردم از مهمترین معروف‌هاست. مردم با امید زندگی می‌کنند و دشمن دنبال ایجاد یأس و ناامیدی و گسترش آن است.

 

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: کسانی که به جایگاه دینمداری و ولایتمداری به امام حسین (ع) تأسی می‌کنند، با همه وجود باید امید را در جامعه و در مقام سخن وعمل گسترش بدهند و با همه وجود به همه ارزش‌های الهی پایبند باشند. دشمن دنبال حساسیت سنجی و حساسیت زدایی است و اگر ببیند حساسیت کم است، یک قدم جلو می‌گذارد.

 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران، نظام امر به خوبی‌ها و باید‌ها در جامعه و نهی از نباید‌ها، زشتی‌ها و پلشتی‌ها در حوزه احکام، اخلاق، عمل و اجراست، همه لایه‌های نظام را موظف به حمایت از امر به معروف و نهی از منکر دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه مسائل اقتصادی، امروز از مهمترین معروف‌ها رونق تولید، ساماندهی مصرف و از منکر‌ها مصرف بی‌رویه، اسراف، بی‌توجهی به حقوق مصرف‌کننده و خریدار و بی‌توجهی به قیمت‌گذاری‌هاست. در جامعه ما در چارچوب امر به معروف و نهی از منکر یک نظارت ملی وجود دارد که آن حضور مردم در همه سطوح اجتماعی است.

 

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: در نظام اسلامی مهمترین معروف‌ها اجرای عدالت و قانون است که تضمین شده از طریق نظام خودکنترلی است. به مدیران همیشه تاکید می‌کنیم اگر می‌خواهید درجه جرم و تخلف در یک سازمان یا اداره کاهش پیدا کند، گسترش معنویات و اخلاق در جامعه می‌تواند باعث کاهش جرم و تخلفات شود و کسی که در اتاقِ دربسته است، خود را در خلوت هم مسئول می‌داند که خلاف نکند یا در یک معامله پورسانت نگیرد.

 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه در تضمین اجرای قانون و عدالت، مردم و دستگاه‌ها مسئول هستند، برخورد عبرت آموز با مجرم، مفسد و متخلف را عاملی دیگر در تضمین عدالت دانست و تصریح کرد: امیدواریم به برکت قیام امام حسین (ع) در جامعه ما روز به روز احساس مسئولیت بیشتر شود و با احساس مسئولیت، ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی در جامعه کاهش و هنجار‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی رشد کند.

 

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: فضای جامعه با تدبیر حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب، علیرغم مشکلات اقتصادی که دشمن ایجاد کرده، فضای مقاومت است، نه فضای مذاکره و این فضا، فضای ایستادگی در مقابل دشمن و مقاومت در برابر زیاده خواهی‌ها و روحیه استکباری دشمن است. مدیریت این فضا با مقام معظم رهبری بوده است و تا به امروز، رهبر معظم انقلاب با حکمت و بصیرت‌آفرینی در جامعه و هدایت و رهنمود‌های خود تلاش کردند فضای جامعه ما فضای مقاومت باشد و بماند. تا دیروز دشمن فساد را در جامعه و نسبت به مسئولان و مردم و سازمان‌ها تبلیغ می‌کرد و امروز فضای کشور برخلاف خواست دشمن فضای مبارزه با فساد است، نه فضای فساد.

 

آیت الله رئیسی گفت: دشمن علاوه بر تضعیف فضای ایستادگی، به دنبال این بود که در جامعه القاء کند در این مملکت فساد موج می‌زند و در رسانه‌های خارجی نسبت به مدیر، سازمان و فرد این موضوع را تبلیغ می‌کردند اما این فضا با پرچمداری رهبر معظم انقلاب به فضایی تبدیل شد که علیرغم خواست آن‌ها در آن تصمیم و اراده جدی در مقابله با هر گونه فساد وجود دارد و ما هم سرباز ایشان هستیم.

 

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: تمام شعب دادگستری برای حمایت از امر به معروف و نهی از منکر مامور خواهند بود؛ نه فقط دادگستری بلکه همه سازمان‌های وابسته به دستگاه قضایی و نه فقط دستگاه قضایی بلکه همه بخش‌ها در دولت نیز این وظیفه را خواهند داشت.

 

آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: دستگاه اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی و مجموعه مدیریتی کشور، همگی حامی آمر به معروف و ناهی از منکر خواهند بود و امیدواریم که خداوند همه ما را ثابت قدم بدارد و از برکات عاشورا بهره‌مند سازد.

 

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار