مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت
یادگاری مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گفت: ارزان‌ترین راه مقابله با بیماری‌های غیر واگیردار استفاده سبوس گندم در نان می‌باشد.
کد خبر: ۷۵۲۵۳۹
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷ 10 June 2019
سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور   سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور 
یادگاری مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تابناک مرکزی گفت: در سال های اخیر آمار بیماری های غیر واگیردار( دیابت ،چاقی، فشارخون و اضافه وزن) روبه افزایش هست و متاسفانه حدود ٢٩/٩ درصد افراد بالای٣٠ سال استان مبتلا به فشار خون و١٠درصد مبتلا به دیابت نوع دو و حدود ٥٧ درصد دچار چاقی و اضافه وزن می باشند که یکی از راه های جلوگیری و درمان و یا حتی پیشگیری این بیماری ها استفاده از فیبر می باشد که این فیبر ها در میوه ها، سبزیجات و سبوس گندم و جو دیده میشود و با توجه به اینکه مردم استان از مصرف بالای نان برخوردارند می‌توانند از فیبر ارد سبوس دار بهره ببرند.
سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور
نسرین یادگاری افزود: باتوجه به اینکه می توان سبوس نان های استان را بیشتر کرد این موضوع در کارگروه گندم ،آرد و نان استان مطرح و تصمیم بر اجرای پایلوت استفاده از آرد با سبوس بیشتر در ۲۶ نانوایی گرفته شد که از بیستم اردیبهشت ماه در کل استان اجرایی گردید، که کارخانه آرد ویثران در این زمینه کمک شایانی به ما در تولید آرد با بوس بالا برای داوطلبین کرد.
وی تصریح کرد: استاندارد سبوس گیری از گندم برای نان سنگک ٧ تا ١١درصد می باشد که پیشنهاد کردیم فقط ٧درصد سبوس گیری صورت پذیرد
نسرین یادگاری در خصوص این که مردم کمبود ویتامین B دارند گفت: یکی از مشکلات مردم ما کمبود ویتامین B می باشد که یکی از از راهای افزایش ویتامین Bاستفاده از سبوس است و مردم هم باید از پخت نان با سبوس بالا و تیره استقبال کنند.
وی در رابطه با همکاری نانوایان گفت : خیلی از نانوایان می گویند که مردم نان تیره مصرف نمی کنند و تمایل به نان سفید دارند ولی با توجه به ارزیابی های انجام شده در این مدت ، مردم هم استقبال و هم تمایل دارند ولی تعدادی از نانوایانی که به پخت این نان تمایل ندارند از زبان مردم عدم تمایل را مطرح میکنند.
کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص تولید آرد با سبوس بالا در استان مرکزی بیان کرد: در کارگروه سلامت و امنیت غذایی مورخ ٩٨/٠١/۲۵ موضوع تولید آرد با سبوس بالا مطرح و معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار تاکید فرمودکه
یادگاری مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تابناک مرکزی گفت: در سال‌های اخیر آمار بیماری‌های غیر واگیردار (دیابت، چاقی، فشارخون و اضافه وزن) روبه افزایش هست و متاسفانه حدود ٢٩/٩ درصد افراد بالای ٣٠ سال استان مبتلا به فشار خون و ١٠ درصد مبتلا به دیابت نوع دو و حدود ٥٧ درصد دچار چاقی و اضافه وزن می‌باشند که یکی از راه‌های جلوگیری و درمان و یا حتی پیشگیری این بیماری‌ها استفاده از فیبر می‌باشد که این فیبر‌ها در میوه ها، سبزیجات و سبوس گندم و جو دیده میشود و با توجه به اینکه مردم استان از مصرف بالای نان برخوردارند می‌توانند از فیبر ارد سبوس دار بهره ببرند.
نسرین یادگاری افزود: باتوجه به اینکه می‌توان سبوس نان‌های استان را بیشتر کرد این موضوع در کارگروه گندم، آرد و نان استان مطرح و تصمیم بر اجرای پایلوت استفاده از آرد با سبوس بیشتر در ۲۶ نانوایی گرفته شد که از بیستم اردیبهشت ماه در کل استان اجرایی گردید، که کارخانه آرد ویثران در این زمینه کمک شایانی به ما در تولید آرد با بوس بالا برای داوطلبین کرد.
وی تصریح کرد: استاندارد سبوس گیری از گندم برای نان سنگک ٧ تا ١١ درصد می‌باشد که پیشنهاد کردیم فقط ٧ درصد سبوس گیری صورت پذیرد
نسرین یادگاری در خصوص این که مردم کمبود ویتامین B. دارند گفت: یکی از مشکلات مردم ما کمبود ویتامین B. می‌باشد که یکی از از را‌های افزایش ویتامین B. استفاده از سبوس است و مردم هم باید از پخت نان با سبوس بالا و تیره استقبال کنند.
وی در رابطه با همکاری نانوایان گفت:خیلی از نانوایان می‌گویند که مردم نان تیره مصرف نمی‌کنند و تمایل به نان سفید دارند، ولی با توجه به ارزیابی‌های انجام شده در این مدت، مردم هم استقبال و هم تمایل دارند، ولی تعدادی از نانوایانی که به پخت این نان تمایل ندارند از زبان مردم عدم تمایل را مطرح میکنند.
کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص تولید آرد با سبوس بالا در استان مرکزی بیان کرد: در کارگروه سلامت و امنیت غذایی مورخ ٩٨/٠١/۲۵ موضوع تولید آرد با سبوس بالا مطرح و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تاکید فرمودکه کلیه نانوایی‌های سنگک از آرد ٧ درصد استفاده کنند که این مصوبه به تمامی کارخانه‌های تولید آرد ابلاغ شد
سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور   سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور
خانم یادگاری در خصوص آموزش نانوایان گفت: کلاس‌های مشترک آموزشی توسط مرکز بهداشت استان مرکزی و اداره غله برای نانوایانی که در پخت نان با سبوس بالا مشکل دارند در حال برگزاری است تا مردم استان مرکزی بتوانند از اقدام این حرکت مثبت بهره ببرند.
کلیه نانوایی های سنگک از آرد ٧ درصد استفاده کنند که این مصوبه به تمامی کارخانه های تولید آرد ابلاغ شد
خانم یادگاری در خصوص آموزش نانوایان گفت : کلاسهای مشترک آموزشی توسط مرکز بهداشت استان مرکزی و اداره غله برای نانوایانی که در پخت نان با سبوس بالا مشکل دارند در حال برگزاری است تا مردم استان مرکزی بتوانند از اقدام این حرکت مثبت بهره ببرند.
سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور
سبوس گندم ارزان‌ترین راه مقابله با دیابت، چاقی، فشار خون در جامعه/ استان مرکزی پیش قدم دراستفاده از نان سبوس دار در سطح کشور
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار