مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که طی سال‌های 93 تاکنون عمل سزارین در مادرانی که اولین بارداری را تجربه می‌کنند، 6 درصد کاهش داشته است.
کد خبر: ۵۷۲۵۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۴ 28 February 2018

«سید ابوالفضل هاشمی اصل» سه‌شنبه 8 اسفند در یک کنفرانس خبری گفت: عمل سزارین در بارداری اول در سال 93 بین 33 تا 35 درصد زایمان‌ها را شامل می‌شد اما این عدد امروز به 27 درصد رسیده است.

او در عین‌حال تاکید دارد که عدد مطلوب در این آمار 15 تا 23 درصد است و هنوز تا رسیدن به سطح قابل قبول فاصله داریم.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ماحصل کاهش زایمان سزارین، کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد و چسبندگی جفت بوده است.

هاشمی با بیان اینکه طی سال‌های 92 تا 95 شاهد کاهش 40 درصدی مرگ و میر مادران باردار بوده‌ایم، گفت: در سال 92 از هر 100 هزار تولد، 18 تولد منجر به مرگ مادر می‌شد که این عدد در پایان سال 95 به 5 مورد کاهش یافت.

او به کاهش آمار مرگ نوزادان در 2 ساعت اول بعد از تولد طی سال‌های 92 تا 95 اشاره و خاطرنشان کرد: این آمار نیز از 3.8 مرگ در هزار تولد به 1.1 در هزار تولد کاهش یافته است.

هاشمی با بیان اینکه ترویج زایمان فیزیولوژیک و بدون درد از برنامه‌های آینده وزارت بهداشت است، لزوم تغییر نگرش مادران به زایمان طبیعی را برای دست‌یابی به هدف مد نظر در این برنامه ضروری دانست و همراهی رسانه‌ها را امری مهم توصیف کرد.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی و هتلینگ معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تبریک هشتم اسفند، روز بسیج جامعه پزشکی، گفت: گرچه موضوع ترویج زایمان طبیعی از گذشته جزو برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است اما، از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت، به یکی از برنامه های ویژه بحث ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین تبدیل شد و در این زمینه دستورکارهایی به دانشگاه های علوم پزشکی، ابلاغ شده است.

هاشمی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و توجه به ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین، تعرفه زایمان طبیعی در مراکز دولتی صفر شد؛ همچنین اجرای این برنامه ها در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه سیاست های جمعیتی اجرا شد که دستاوردهای خوبی به همراه داشت.

رییس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: اجرای یک برنامه و استمرار آن به اقداماتی نیاز دارد که در همین راستا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز خدمات چشمگیری برای توسعه زایمان طبیعی انجام شده است.

ثریا شفیعی بهینه سازی اتاق های زایمان را یکی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه معرفی و با بیان اینکه فارس در این رابطه رتبه اول کشور را دارد، گفت: بیش از 40 کارگاه زایمان فیزیولوزیک برگزار شده است؛ همچنین مادران به شرکت در کلاس های آمادگی زایمان طبیعی تشویق می شوند و در بیشتر واحدهای زایمان، کلاس های آمادگی زایمان طبیعی برگزار می شود؛ مادران باردار به همراه همسر یا یکی از نزدیکان خود در کلاس ها شرکت می کنند و آموزش های لازم را فرا می گیرند.

او اضافه کرد: تمام شرایط و تمهیدات برای مادران باردار انجام می شود تا بر اساس قوانین و دستور کارهای وزارت بهداشت، زایمان طبیعی یا سزارین انجام شود؛ ایجاد مراکز پایش مراقبت های بالینی برای پیگیری مادران باردار پرخطر از دیگر اقداماتی است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد و پس از آن، در تمام کشور مراکز پایش مراقبت های بالینی ایجاد شد.

رییس اداره مامایی دانشگاه، با اشاره به اهمیت آموزش به مادران از انجام بیش از هشتاد هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان در شیراز، خبر داد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار