کد خبر: ۴۸۱۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۱ 20 August 2017
بررسی صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس پایان یافت.نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز سه شنبه هفته گذشته در ۵ روز و ۸ شیفت کاری صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش «تابناک»؛ وزرای پیشنهادی دفاع و ورزش تنها وزرایی بودند که نمایندگان مخالف برای آنها صحبت نکردند، البته در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دادگستری نیز تنها یک نماینده به عنوان مخالف وی صحبت کرد.

رئیس جمهور و معاون اول وی نیز در روز سه‌شنبه به دفاع از برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت پرداختند و در آخرین روز بررسی صلاحیت نیز رئیس جمهور با حضور در مجلس و با استفاده از باقی مانده وقت وزرای پیشنهادی به دفاع مجدد از گزینه‌های خود پرداخت.

نمایندگان بعد از حدود دو هفته بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی امروز نظر خود را در خصوص حضور و عدم حضور وزرای پیشنهادی اعلام کردند.

حبیب‌الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو برای تصدی وزرات نیرو نتوانست رای اعتماد مجلس را کسب کند. و وزرای زیر به ترتیب امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع،سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،سید محمود علوی وزیر اطلاعات،عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه حائز بیشترین آراء نمایندگان شدند. 
 
گزارش صحن علنی را در زیر بخوانید
 
رأی‌گیری از نمایندگان مجلس درباره صلاحیت 17 وزیر پیشنهادی به پایان رسید
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۱۲:۴۴

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از 5 روز بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم، رأی اعتماد یا عدم اعتماد خود به وزرای پیشنهادی را نشست علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان اعلام کردند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نتایج آرای رأی اعتماد وکلای ملت به 17 وزیر پیشنهادی کابینه دولت آینده را قرائت کرد که به شرح ذیل است:

 

ردیف نام وزارتخانه آرای مأخوذه آرای موافق آرای مخالف آرای ممتنع وضعیت
1

 

سیدمحمد بطحایی

 

آموزش و پرورش  288  238  35    رای اعتماد
2

 

محمدجواد آذری‌جهرمی

 

ارتباطات و فناوری اطلاعات  288  152  120    رای اعتماد
3

 

سیدمحمود علوی

 

اطلاعات  288  252  22  13  رای اعتماد
4

 

مسعود کرباسیان

 

امور اقتصادی و دارایی  288  240  15  2  رای اعتماد
5

 

محمدجواد ظریف

 

امور خارجه  288  236  26  26  رای اعتماد
6

 

سیدحسن قاضی‌زاده‌‌هاشمی

 

بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  288  253  18  14  رای اعتماد
7

 

علی ربیعی

 

تعاون، کار و رفاه اجتماعی  288  191  79  15  رای اعتماد
8

 

محمود حجتی

 

جهاد کشاورزی  288  164  94  23  رای اعتماد
9

 

سیدعلیرضا آوایی

 

دادگستری  288  244  18  23  رای اعتماد
10

 

امیر حاتمی

 

دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح 288
 261  10  13  رای اعتماد
11

 

عباس آخوندی

 

راه و شهرسازی  288  188  75  14  رای اعتماد
12

 

محمد شریعمتداری

 

صنعت، معدن و تجارت  288  241  25  20  رای اعتماد
13

 

سیدعباس صالحی

 

فرهنگ و ارشاد اسلامی  288  242  25  21  رای اعتماد
14

 

عبدالرضا رحمانی‌فضلی

 

کشور  288  250  25  20  رای اعتماد
15

 

بیژن زنگنه

 

نفت  288  230  25  23  رای اعتماد
16

 

حبیب‌الله بیطرف

 

نیرو  288  133  132  17  عدم رای اعتماد
17

 

مسعود سلطانی‌فر

 

ورزش و جوانان  288  225  39  20  رای اعتماد

 

جلسه مجلس برای شمارش آرای وزرای پیشنهادی به اتمام رسید
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۱۲:۲۹
علی لاریجانی در جلسه امروز (یکشنبه) مجلس و بعد از اخذ رای از نمایندگان درباره صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی گفت: مجلس را برای تنفس ۴۵ دقیقه‌ای تعطیل می کنیم.

به گفته وی، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای اعلام نتایج ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه تشکیل خواهد شد.

در حال حاضر تعدادی از نمایندگان در حال شمارش آراء در جایگاه هیات‌ رئیسه هستند و از هر سه فراکسیون تعدادی دیگر به عنوان ناظر حضور دارند.
آغاز رای‌گیری مجلس برای صلاحیت وزیران پیشنهادی
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۱۱:۴۲
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از استماع دفاعیات پایانی رئیس‌جمهور درباره وزرای پیشنهادی‌اش نظر خود را در خصوص صلاحیت هریک از وزرا جهت حضور در هیئت وزیران اعلام خواهند کرد.

نمایندگان مجلس در طی ۵ روز گذشته صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی را در جلسات علنی مورد بررسی قرار دادند و پیش از آن نیز در مدت یک هفته در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها برنامه ‌های مردان دولت روحانی را بررسی کردند.

نمایندگان بعد از حدود دو هفته بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی امروز نظر خود را اعلام می کنند که آیا انها صلاحیت حضور در هیئت وزیران و نشستن بر صندلی ۱۷ وزارتخانه را دارند یا خیر.

با آغاز رای گیری از نمایندگان، رئیس جمهور و وزیران پیشنهادی جلسه را ترک کردند.
حسن روحانی در آخرین دفاع از وزرای پیشنهادی
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۱۰:۵۹
مجلس در این دوره یک کار حرفه‌ای انجام داد

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز (یکشنبه) در مجلس شورای اسلامی در آخرین دفاع از وزرای پیشنهادی با تشکر از نمایندگان، هیات رئیسه و رئیس مجلس که در طول این 5 روز صبح و بعد از ظهر مشغول کار بودند اظهار کرد: خوشبختانه مردم ما هم توجه ویژه ای به مذاکرات مجلس داشتند و ما شاهد یک کار حرفه‌ای توسط مجلس در این دوره بودیم.

وی ادامه داد: همیشه مجلس اصول قانونی و اخلاقی را رعایت می‌کرد و این بار بیشتر. همه نمایندگان محترمی که به عنوان موافق و مخالف صحبت کردند کاری کارشناسانه و طبق اعتقاد و عقیده و با مستندات اطلاعات انجام دادند و جز این از مجلس توقع دیگری نیست.

روحانی در ادامه یادآور شد: هر دو ما یعنی دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی این ملت رشید و بزرگ را بر دوش گرفتیم و همه ما می دانیم شرایط ما آسان نیست. هم شما نمایندگان و هم ما در دولت کاملا اطلاع داریم که راه صاف و ساده‌ای پیش روی ما نیست. در شرایط امروز دنیا در قاره اروپا، آمریکا و آسیا و دیگر قاره‌ها هم مسیر حکمرانی ساده و هموار نیست، چه رسد به ما در این منطقه پرآشوب و مشکلاتی که در گذشته برای همه ما باقی مانده است.

وی با اشاره به رقم بودجه تصویب شده خاطر نشان کرد: بودجه ما حدود 300 هزار میلیارد تومان است. البته رقم بالاتری تصویب شده، اما درآمد حاصله ما حدود همین قدر است و براساس محاسبات هم به سازمان برنامه گفته‌ام شرایط جدید را به وزرا ابلاغ کنند. ما در سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان برای صندوق های بازنشستگی دادیم در حالی که این صندوق‌ها مربوط به دولت و بودجه نیست و خودش باید متکفل باشد. من می گفتم خزانه خالی تحویل گرفتیم ولی دیدیم صندوق‌ها هم خالی بود.

رئیس دولت دوازدهم افزود: هیچ صندوقی امروز قادر نیست به تعهداتش عمل کند. وقتی 40 هزار میلیارد تومان ناچار برای صندوق‌ها برود بالای 40 هزار میلیارد تومان برای یارانه داده شود و نمایندگان تصویب کردند 60 هزار میلیارد هم به صندوق توسعه بریزیم این خودش 140 هزار میلیارد تومان می‌شود یعنی نصف بودجه رفت. اگر بخواهیم بدهکاری دولت به بخش خصوصی، پیمانکاران و بانک مرکزی هم حساب کنیم دیگر چیزی ته آن باقی نمی ماند.

روحانی خاطر نشان کرد: خداوند توفیق و فرصتی به ما داده تا به مردم خدمت کنیم. گاهی خداوند فرصتی را به بشر می‌دهد و بار مسئولیتی بر دوشش می گذارد که به یک ملت و منطقه و گاهی به یک جهان کمک کند. این توفیق بزرگ نیز به دوش وزرا، معاونین، دولت و مجلس گذاشته شده است.

وی ادامه داد: این که شما نمایندگان به وزرا رای اعتماد می دهید یعنی اینکه ما با هم کاری را شروع کرده ایم. من از مجلس عزیز خواهش می کنم همانطور که وظایف نظارتی خود را به خوبی انجام می دهد به همان نسبت هم به وزرای خود در رای اعتماد دادن کمک کند. وزرا نیازمند کمک‌های مادی و معنوی شما هستند؛ کمک‌های مادی همان رای اعتماد و کمک معنوی روحیه‌ای است که به آنها می دهید.

رئیس جمهور سپس گفت: شما نمایندگان طی 5 روز گذشته نکات فراوانی را بیان کرده‌اید. من موفق نشدم همه آنها را بشنوم، اما خلاصه گزارش‌ها را خواندم و از همه کسانی که مخالف، موافق، منتقد و یا پیشنهاد دهنده بودند ممنونم؛ چرا که به وزرای ما کمک کردید تا برنامه خود را بهتر پیش ببرند.

وی ادامه داد: خدا را شکر صدا و سیمای ما این بار در دوران انتخابات هر روز در برنامه‌هایش به مردم خاطر نشان می‌کرد که مردم شما به فرد رای نمی‌دهید بلکه باید به برنامه‌ها رای بدهید. درست است که در دوران گذشته این تبلیغات را انجام نمی دانند اما خدا را شکر این بار در این راستا عمل کرده‌اند. حالا شما نمایندگان هم به برنامه‌های وزرا رای  داده و مورد بررسی قرار می دهید.

روحانی گفت: وزرا برنامه‌ای را خدمت شما ارائه می دهند. شما آن را نقد می‌کنید. بسیاری از نقدهای شما بر ایرادات برنامه است که خوب است بار دیگر وزرا براساس صحبت‌های نماینده ها برنامه‌هایشان را تصحیح و تکمیل کنند. ان‌شاءالله که به هه 17 وزیر رای قاطعی خواهید داد تا ما کارمان را زودتر شروع کنیم.

وی در حمایت از وزرای معرفی شده اظهار کرد: من نمی خواهم بگویم وزیر معرفی شده بی نقص است، اما همه تلاشم را به کار گرفته‌ام، با همه کسانی که لازم می‌دیدم مشورت کردم، حرف بسیاری را به جان خریدم و با فراکسیون‌های سه گانه مجلس نشستم و از نکات ارزشمندی که طرح می‌کردند استفاده کردم. همه این ها را کنار هم قرار دادم تا بهترین‌هایی را که می توانستم را معرفی کنم.

رئیس جمهور در همین راستا افزود: خداوند را شاهد می‌گیریم و جلوی شهدای مجلس که عکسشان اینجاست و روحشان هم حضور دارد، می گویم اگر فرد اصلح تری بود حتما او را معرفی می‌کردم؛ هیچگاه فرد را براساس اینکه دوستم است یا در دولت قبل نزدیک بوده‌ایم، انتخاب نکردم.

وی با بیان اینکه دولت دوازدهم دولتی فراتر از جریانات سیاسی اصلاح طلبی و اصولگرایی است، گفت: اصل دولت دوازدهم رعایت اصول، اصلاح و اعتدال با هم است و حتما اصول،‌اصلاح و اعتدال را در نظر می گیرد. ما بهتر از این افرادی که معرفی کرده‌ایم در نظر نداشته ایم. ای کاش می شد مثل بسیاری از کشورها رئیس جمهور یک هیاتی را معرفی می‌کرد و نمایندگان یا به آن هیات رای داده یا به کلش رای نمی‌دادند. البته شرایط فعلی هم نکات مثبت خودش را دارد.

روحانی با اشاره به ضرورت تشکیل هر چه سریعتر دولت گفت: ما امیدواریم هر چه سریعتر دولت دوازدهم کار خود را شروع کند. باید همه مصالح کشور را کنار هم ببینیم و بسنجیم. اگر وزیر وزارتخانه‌ای رای نیاورد، رئیس جمهور مجبور است چند ماهی را سرپرست بگذارد تا بتواند مجدد فردی را معرفی کند. خود به خود چند ماه کار عقب می‌افتد. مصالح کشور را در نظر بگیریم. اولویت اول ما سرعت برای تشکیل دولت است.

ادامه دارد...

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار