تابناک: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: دین مبین اسلام موجبات سلامت جسمی وروانی و ارتقای بهداشت روان در جامعه می شود
کد خبر: ۳۱۱۹۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲ 15 October 2016

به گزارش تابناک مرکزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی به مناسبت فرا رسیدن 24 مهر ماه آغاز "هفته ملی بهداشت روان ضمن اشاره به شعار امسال هفته بهداشت روان " کرامت انسانی در سلامت روان، کمک های اولیه روانشناختی و سلامت روان برای همه " بر اهمیت پرداختن به مقوله سلامت روان در جامعه  تاکید کرد.

متن پیام دکتر طاهراحمدی به این شرح است:

بِسمِ الله اَلرَّحمنِ اَلرَّحیم

بهداشت روان علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمام زوایای زندگی را در برمی گیرد و بهداشت روان ، دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری پیدا کرده و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند .

امسال هفته بهداشت روان با شعار " کرامت انسانی در سلامت روان: کمک های اولیه روانشناختی و سلامت روان برای همه " نام گذاری شده است، کمک های اولیه روانشناختی، برخلاف نامش، هم حمایت های روانشناختی و هم حمایت های اجتماعی را در بر می گیرد. همچنانکه در مراقبت های بهداشتی عمومی نباید صرفا بر کمک های اولیه جسمانی متمرکز بود، در نظام مراقبت های بهداشت روانی هم نباید صرفا بر کمک ها اولیه روانشناختی متمرکز شد.

درواقع، سرمایه گذاری در حیطه کمکهای اولیه روانشناختی بخشی از تلاشهای بلند مدتی است که باید اطمینان حاصل کرد همه کسانی که دچار پریشان حالی ناشی از یک بحران هستند حمایت اساسی را دریافت خواهند کرد و همچنین کسانی که نیاز بیشتری به کمک های اولیه روانشناختی دارند حمایت بیشتر و تخصصی تری را در حوزه های بهداشت، سلامت روانی و خدمات اجتماعی دریافت خواهند کرد.

بی شک یکى از شرایط لازم براى دست‏یابى به سلامت روان ، برخوردارى از یک نظام ارزشى منسجم مى‏باشد. ارزش‏ها ، اساس و بنیان یکپارچگى شخصیت ‏سالم و سازمان ‏دهنده‏هاى اصلى اعمال و رفتارهاى انسان به شمار می ‏روند و توجه به ارزش های والای دین مبین اسلام با دارا بودن چنین نظام ارزشی موجبات سلامت جسمی وروانی و ارتقای بهداشت روان را فراهم مینماید.

توصیه دین مبین اسلام به توکل و امید، مثبت نگری، قناعت و انتظارات منطقی، کنترل خشم، پرهیز از اندوه، خوش رفتاری، نشاط وشادمانی و نیزاهمیت دادن به شبکه های حمایتی عاطفی واجتماعی همچون خانواده، بیانگر وجه ویژه اسلام به بهداشت روان ونقشی است که درسعادت بشردارد. مطالعات متعدد نیزنقش باورهای مذهبی را در سلامت روان،تأییدمیکنند.

سازمان بهداشت جهانی در تعریف سلامتی بر بعد بهداشت روان تأکید دارد. با این حال متاسفانه در بسیاری از نقاط جهان بهداشت روانی و بیماریهای روانی، علیرغم نقش عمده آنها در سلامت عمومی، در درجه اهمیت پایین تری نسبت به سلامت و بیماری های جسمانی واقع شده و مورد غفلت قرار گرفته است .

با توجه به بار قابل توجه بیماری های روانی و تأثیری که این بیماریها بر فرد، خانواده و جامعه می گذارند، و نظر به وجود ارتباط مستقیم بین اختلالات روانی و بیماری های جسمی، توجه به بهداشت روانی ضرورتی انکار ناپذیر است. امید است همه همکاران ضمن توجه و سرمایه گذاری برای سلامت روان و نیز تغییر نگرش از بیماری محوری به سلامت محوری، موجبات تحقق پیشگیری های سه گانه و ارتقاء سطح سلامت روانی افراد جامعه را فراهم نمایند

دکتر حسن طاهر احمدی -  24 مهر 1395/ انتهای پیام

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار